Τι ΔΕΝ είναι σήμερα οι πωλήσεις

Sat Oct 2016
Σήμερα, οι πωλήσεις δεν είναι:
Θέμα σκληρής δουλειάς: Όσο σκληρά και να δουλεύει κάποιος με τις λάθος τεχνικές και προς τους λάθος υποψήφιους πελάτες, δεν πρόκειται να φέρει αξιόλογα πωλησιακά αποτελέσματα.
Θέμα περισσότερων τηλεφωνημάτων ή ραντεβού: Και αυτή η πεπαλαιωμένη άποψη είναι παραλλαγή του παραπάνω. Το θέμα είναι πως, αν δεν ξέρεις πως να κλείνεις το ραντεβού, όσα περισσότερα τηλεφωνήματα και να κάνεις, δεν πρόκειται να κλείσεις σωστά ραντεβού. Πράγμα που θα σε οδηγήσει στην απόγνωση και την απογοήτευση. Το ίδιο ισχύει και με τον τρόπο που πουλάς. Αν δεν ξέρεις πώς να πουλάς, όσα ραντεβού και να κάνεις, θα επαναλαμβάνεις τα ίδιαλάθη και δεν θα καταλήξεις πουθενά.
Θέμα παρακίνησης: Όση παρακίνηση κι αν έχεις, αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις σωστή πιστοποίηση με σκληρές ερωτήσεις, λίγο καιρό θα αντέξεις!  Άλλωστε, παρακίνηση χωρίς μια προσωπικήφιλοσοφία που θα την υποστηρίζει, δεν πρόκειται να διαρκέσει.
Θέμα αριθμών: Δηλαδή, σε όσους περισσότερους ανθρώπους απευθύνεσαι, τόσο περισσότερες οι δουλειές που θα κλείσεις. Σήμερα δεν υπάρχει χρόνος προσέγγισης, χρήμα επένδυσης και απεριόριστος αριθμός σωστών υποψήφιων πελατών.
Θέμα περισσότερων υποψηφίων στις λίστες των επαφών σου: Είναι θέμα να ξέρεις να διαχωρίζεις τους λίγους σωστούς υποψήφιους, προτού αναλωθείς στη συγκέντρωση ονομάτων και διευθύνσεων από χίλιους δυο άσχετους, που ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν πελάτες σου.
«Η μεγαλύτερα ανακάλυψη που θα κάνεις ποτέ είναι η προοπτική που έχει ο νους σου». - Jose Silva (1914 - 1999),  δημιουργός της μεθόδου Silva.