Πώς να αντιμετωπίζεις την απόρριψη στη ζωή και στις πωλήσεις!

Tue Oct 2023
Πώς να αντιμετωπίζεις την απόρριψη στη ζωή και στις πωλήσεις!
Ένα από τα δέκα κοινά χαρακτηριστικά όλων των ανθρώπων, σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι σε κανένα δεν αρέσει η απόρριψη. Κάθε μορφής. Ερωτική, επαγγελματική, κοινωνική, πωλησιακή ή σπουδαστική.
Ο χειρισμός της απόρριψης μπορεί να είναι μια προκλητική και συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία, αλλά είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής.
Δες παρακάτω μερικές συμβουλές και ιδέες που νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίζεις καλύτερα:
👉 Δώσε χώρο στα συναισθήματα σου : Βίωσε τα. Είναι εντάξει να νιώθεις πληγωμένος, απογοητευμένος ή ακόμη και θυμωμένος μετά την απόρριψη. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να βιώσει αυτά τα συναισθήματα χωρίς κριτική. Είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας. Προσπάθησε να τα καταλάβεις.
👉 Μη παίρνεις καμιά απόφαση παρορμητικά όταν σε πονάει η απόρριψη.
👉 Βρες το μάθημα και το «δώρο» της απόρριψης :Κάνε αυτοκριτική. Κάνε αυτοαναστοχασμό. Αναρωτήσου γιατί σε απέρριψαν και αν υπάρχουν τομείς στη ζωή σου όπου θα μπορούσες να βελτιωθείς ή να αναπτυχθείς. Προσπάθησε να αντλήσεις διδάγματα από την απόρριψη. Τι μπορείς να μάθεις από την εμπειρία; Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη γνώση για να βελτιώσεις τις μελλοντικές σου πιθανότητες;
👉 Η απόρριψη δεν αντικατοπτρίζει την αξία σου ως άτομο. Μπορεί να έχει να κάνει με τη συμβατότητα, τη χρονική στιγμή ή με περιστάσεις που δεν μπορείς να ελέγξεις. Ή μπορεί να έχει να κάνει με ένα τομέα της ζωής σου που χρειάζεται να βελτιώσεις, να γίνεις καλύτερος.
👉 Ζήτησε και βρες υποστήριξη: Μίλησε σε ένα φίλο, σε κάποιο συγγενή σου ή σε ένα έμπιστο πρόσωπο για το πώς νοιώθεις. Θλίψη που μοιράζεται μένει μισή. Το να μοιραστείς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου μπορεί να σου προσφέρει παρηγοριά και προοπτική.
👉 Διατήρησε την αυτοεκτίμησή σου: Η απόρριψη μπορεί να πληγώσει την αυτοεκτίμησή σου, αλλά είναι σημαντικό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τις δυνάμεις, τα επιτεύγματα και τα θετικά σου χαρακτηριστικά. Επικεντρώσου στην αυτοεκτίμησή σου.
👉 Προσπάθησε να παραμείνεις ανθεκτικός: Χρησιμοποίησε την απόρριψη σαν ευκαιρία για να αναπτύξεις ψυχική ανθεκτικότητα. Κάθε απόρριψη μπορεί να σε κάνει πιο δυνατό και να σε προετοιμάσει για νέες μελλοντικές προκλήσεις.
👉 Κάνε αναπροσαρμογή στους στόχους σου: Εστιάσου σε καινούργιους στόχους και ευκαιρίες. Η απόρριψη συχνά ανοίγει πόρτες σε απροσδόκητες και καλύτερες δυνατότητες.
👉 Δείξε έξυπνη επιμονή : Που σημαίνει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις. Η απόρριψη δεν είναι δείγμα ανικανότητας αλλά ένδειξη για βελτίωση και αλλαγή. Μη την αφήνεις να σε αποτρέψει από το κυνήγι των στόχων σου και την πραγματοποίηση των επιθυμιών σου. Εάν μάθεις πώς να δείχνεις έξυπνη επιμονή, η επιτυχία δεν θα αργήσει.
👉 Φρόντισε τον εαυτό σου : Μην παραμελήσεις τη σωματική και συναισθηματική σου ευεξία. Ασχολήσου με δραστηριότητες που σου δίνουν χαρά και χαλάρωση έτσι ώστε να έχεις λιγότερο άγχος και στρες.
👉 Μίλα θετικά στον εαυτό σου : Να λες θετικές επιβεβαιώσεις για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να διατηρήσεις μια θετική νοοτροπία. Κάνε συνήθεια αρκετές φορές την ημέρα να επαναλαμβάνεις από μέσα σου δηλώσεις που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση σου.
👉 Ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού, εάν χρειάζεται: Εάν η απόρριψη επηρεάζει σημαντικά την ψυχική σου υγεία και επαγγελματική αποτελεσματικότητα, μίλησε με κάποιον ειδικό που να έχει γνώσεις και εμπειρία επάνω στη διαχείριση και αντιμετώπιση της απόρριψης
Μην ξεχνάς ότι η απόρριψη είναι μια εμπειρία που όλοι οι άνθρωποι έχουν βιώσει ή βιώνουν και δεν καθορίζει την αξία σου ως άτομο. Είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη, μάθηση και προσωπική εξέλιξη. Χρησιμοποιώντας αυτές τις στρατηγικές, μπορείς να αντιμετωπίσετε την απόρριψη πιο αποτελεσματικά και να βγεις δυνατότερος και περισσότερο αποτελεσματικός.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές σε θέματα αντιμετώπισης και διαχείρισης της απόρριψης στη ζωή, στις σχέσεις και στις πωλήσεις, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ
🛎️ Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου εξετάσουμε το ενδεχόμενο υποτροφίας με έκπτωση -50% στα δίδακτρα και πληρωμή σε μηνιαίες δόσεις.