BUSINESS MANAGEMENT TIP: Το πρώτο βήμα για να γίνεις ένας αποτελεσματικός μάνατζερ είναι να σταματήσεις να λειτουργείς "πυροσβεστικά".

Fri Sep 2016
πάρχουν τόσοι μάνατζερς αλλά δυστυχώς, λίγοι από αυτούς είναι αποτελεσματικοί ηγέτες.   Κι εδώ, το πρόβλημα έγκειται ότι λειτουργούν - τον περισσότερο χρόνο - πυροσβεστικά και όχι δημιουργικά και αποτελεσματικά.
Και όταν λειτουργείς συνέχεια "πυροσβεστικά" σταδιακά, μαθαίνεις να μην συνειδητοποιείς τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, για πρόοδο, για καλύτερα και ουσιωδέστερα αποτελέσματα.
Ο αναποτελεσματικός μάνατζερ σβήνει μεν τις φωτιές, αλλά βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση ...αναμονής της επόμενης.
Ο αποτελεσματικός μάνατζερ φροντίζει να καλλιεργεί τις προσωπικέςτου ηγετικές ικανότητες ώστε να μπορεί να καθοδηγεί τους ανθρώπους από το παρόν, στο μέλλον.   Η μοναδική φορά που θα ασχοληθεί με την "πυρόσβεση" είναι όταν η "φωτιά" μπει εμπόδιο στο δρόμο του.   Υπάρχουν φορές που περνάει δίπλα της για να κόψει δρόμο.
Από την άλλη, ο μάνατζερ που συνεχώς λειτουργεί "πυροσβεστικά" θα σταματήσει ό,τι κι αν κάνει για να σβήσει τη φωτιά. Κάθε φωτιά.
Κι αυτές είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στον μάνατζερ που λειτουργεί ασυνείδητα (αυτόν δηλαδή που επιτρέπει στις φωτιές να υπαγορεύουν τις δράσεις του) και στο μάνατζερ που λειτουργεί συνειδητά. Κι ο μάνατζερ που λειτουργεί συνειδητά είναι εκείνος που δίνει χώρο στους στόχους του (και της ομάδας του) να υπαγορεύουν τις δράσεις τους.
(Από ομιλία του Στήβεν Σάντλερ)