Πως ακούμε υποστηρικτικά κάποιον που μοιράζεται μαζί μας ένα πρόβλημα του.

Fri Jan 2024
Πως ακούμε υποστηρικτικά κάποιον που μοιράζεται μαζί μας ένα πρόβλημα του.
Μοιράζομαι μαζί σας μερικές συμβουλές που νομίζω ότι είναι χρήσιμες να εφαρμόζετε κάθε φορά που κάποιος έρχεται κοντά σας και θέλει να μοιραστεί μαζί σας ένα πρόβλημα που τον απασχολεί.
Άκουγε προσεκτικά, προσπάθησε να καταλαβαίνεις τι σου λέει, δείχνοντας ενσυναίσθηση και επικυρώνοντας αυτά που ακούς να σου λέει.
Μη σκέφτεσαι άλλα πράγματα όσα ώρα μιλάει ο συνομιλητής σου.
Μπορείς να μοιραστείς παρεμφερείς εμπειρίες και συναισθήματα που κι εσύ βίωσες στο παρελθόν, ώστε να βοηθήσεις το άλλο άτομο να καταλάβει ότι η αντίδραση του είναι φυσιολογική.
Προσπάθησε να μην του πεις τι να κάνει. Απλά, άφησε τον άλλο να αισθάνεται έτσι όπως αισθάνεται και δώσε χώρο για να πάρει ο ίδιος τις αποφάσεις του.
Ευχαρίστησε το άλλο άτομο για την εμπιστοσύνη που σου έδειξε να μοιραστεί μαζί σου κάτι που τον απασχολεί.
Προσπάθησε, όσο μπορείς, να μάθεις περισσότερα πράγματα για την κατάσταση που τον απασχολεί.
Μην αφήνεις ασάφειες ή αοριστίες να περνούν απαρατήρητες. Ζήτησε διευκρινήσεις εάν δεν έχεις καταλάβει κάτι.
Δείξε στο άλλο άτομο υποστήριξη και κατανόηση.
Πρόσεχε τα λόγια μου και τις λέξεις που διαλέγεις ώστε να βλέπει ότι τον συναισθάνεσαι και τον καταλαβαίνεις.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για καλύτερη επικοινωνία παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να εξετάσουμε εάν μπορείς να εκμεταλλευτείς μια υποτροφία στο πρόγραμμα που σου προσφέρει έκπτωση -50% στα δίδακτρα και αποπληρωμή σε μηνιαίες δόσεις.