Σε τρομάζουν οι αλλαγές;

Thu Sep 2022
Σε τρομάζουν οι αλλαγές;
Υπάρχουν φορές στη ζωή μας που για να αντιμετωπίσουμε μια αλλαγή θα χρειαστεί να κάνουμε κάποια πράγματα διαφορετικά από τον τρόπο που τα κάναμε στο παρελθόν.
Αυτό παραξενεύει και ξεβολεύει τους περισσότερους ανθρώπους.
Δεν είναι στη φύση μας να αποδεχόμαστε εύκολα τις αλλαγές.
Δεν νοιώθουμε άνετα να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να κάνουμε.
Γι αυτό, και όλοι εκείνοι που κατορθώνουν και εκμεταλλεύονται προς το συμφέρον τους τις αλλαγές είναι και εκείνοι που πρώτοι έχουν μάθει να βγαίνουν έξω από τη "ζώνη της άνεσης" τους και να κάνουν οτιδήποτε απαιτείται προκειμένου να ωφεληθούν από μια αλλαγή, μια καινοτομία, ή ένα νέο γεγονός που συμβαίνει στη ζωή τους.
Ειδικά, όταν κάποιος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα χρειαστεί να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο.
Γιατί αν θέλουμε να επιβιώσουμε νικηφόρα σ΄ένα σύνθετο και μεταβαλλόμενο κόσμο, χρειάζεται τακτικά να αλλάζουμε τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι επιχειρήσεις μας.
Η αναγκαία αλλαγή και η ευημερία θα έρθουν όταν κατορθώσουμε να προκαλούμε τα παλιά και να βγαίνουμε έξω
από τη "ζώνη της άνεσης" μας!
Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, τα δεινά που θα ακολουθήσουν αν δεν καταφέρουμε να βγούμε νικητές μέσα από τις ραγδαίες αυτές αλλαγές που επικρατούν παγκόσμια, τότε ...αλίμονό μας!
Στο βιβλίο που έγραψα μαζί με το γιο μου Άγγελο-Χάρη, με τίτλο "Το μονοπάτι της αλλαγής" https://www.akis-angelakis.com/product/to-monopati-tis-allagis/ βροντοφωνάζω ότι "Ο πόνος της αλλαγής ξεχνιέται και ξεπερνιέται όταν τα οφέλη αυτού που άλλαξε γίνουν εμφανή!"
Και έτσι είναι!