Υπάρχει τρόπος να περπατάς "απαλά" στη ζωή!

Sun Dec 2016
Υπάρχει τρόπος να περπατάς “απαλά” στη ζωή!
Κι αυτός είναι ο τρόπος που υπαγορεύει ότι το κυρίαρχο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η αγάπη, η γαλήνη, η ισορροπία και η δουλειά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τον εαυτό σου.
Πείτε με εγωιστή ή οτιδήποτε άλλο, αλλά εγώ προσωπικά πιστεύω ακράδαντα πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο κοινωνικό σύνολο αν αισθάνεται ελλιπής, ανεπαρκής ή είναι "αγριεμένος" με τον ίδιο του τον εαυτό.
Επειδή η ζωή ΔΕΝ είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αυτό που εμείς χρειάζεται να κάνουμε είναι να την περπατάμε χωρίς πόνο.
Η μεγαλύτερη, η πιεστικότερη και πιο αφόρητη μορφή πόνου είναι εκείνη που ξεκινάει από μέσα μας. Από την ίδια μας την ψυχή.
Αν μάθουμε να φροντίζουμε την καρδιά μας, αν αγκαλιάζουμε την ίδια μας την ψυχή με πράξεις, σκέψεις και συμπεριφορές που την αφήνουν να αναπνέει και να ανθίζει, τότε θα αρχίσουμε ίσως, να περπατάμε "απαλά" στη ζωή.
Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, το πρώτο ίσως βήμα, είναι να σκεφτούμε σοβαρά το αν και που δίνουμε προτεραιότητα και έμφαση στη ζωή μας.
Όση μεγαλύτερη η εστίαση της προσοχής στους έξω "πόνους" και βάσανα, τόσο μεγαλύτερη η ταραχή μέσα μας. Όσο μεγαλύτερη η εστίαση της προσοχής στο να δυναμώνουμε το μέσα μας, τόσο λιγότερες οι ενοχλήσεις και οι απειλές από "έξω" μας.
Το πιστεύετε ή όχι, δεν με αφορά. Πρέπει να το πιστέψετε αν θέλετε πραγματικά να απελευθερωθείτε!
Δεν είναι εύκολο, είναι όμως απλό. Είναι εφικτό, είναι θεραπευτικό και σας συμβουλεύω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να αρχίσετε να το σκέφτεστε πολύ σοβαρά.
Από εκεί θα αρχίσει και η αληθινή θεραπεία. Από εκεί θα ξεκινήσει και η ουσιαστική προσωπική απελευθέρωση.
Το "περπάτημα" που γίνεται εντός προκαθορίζει τη σταθερότητα, την απαλότητα, και την ευθύτητα όλων των βημάτων που κάνουμε "εκτός"!