ΤI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ

Sat Oct 2016
Πιεστική πώληση σημαίνει να προσπαθείς να συνεργαστείς με κάποιον που αντιδρά στις προτάσεις σου κι εσύ να εξακολουθείς να επιμένεις.
Σημαίνει, όμως, και κάτι άλλο.
Είναι τότε που ο πωλητής δεν αποδέχεται τους υποψήφιους πελάτες.
Εδώ και πολλά χρόνια έχω προσωπικά αρχίσει να αποδέχομαι τους άλλους ανθρώπους έτσι όπως είναι. Μπορεί να μη μου αρέσουν κάποια από τα πράγματα που κάνουν ή λένε, αλλά δεν έχει καμιά σημασία.
Το μυστικό είναι να μάθεις να αποδέχεσαι όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο αυτούς που αγοράζουν από σένα.
Γιατί, όταν έχεις μάθει να αποδέχεσαι μόνο αυτούς που αγοράζουν από σένα, σημαίνει ότι έχεις παρασυρθεί από το συμφέρον σου. Τότε πολύ δύσκολα θα αποδεχθείς άλλους ανθρώπους.
Αν μάθεις να αποδέχεσαι τους ανθρώπους έτσι όπως είναι, τότε και μόνο τότε, μετά από ένα αποτυχημένο ραντεβού,  μια κακή παρουσίαση ή ένα αδιάφορο πελάτη, θα στεναχωρηθείς ελάχιστα. Θα θυμώσεις και θα πικραθείς ασύγκριτα λιγότερο από την περίπτωση στην οποία δεν θα μπορούσες να είχες προκαταβολικά αποδεχτεί το συνάνθρωπό σου, έτσι όπως αυτός είναι και όχι έτσι όπως εσύ θα ήθελες να είναι.
Οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις, όχι μόνο στις πωλήσεις, αλλά γενικότερα και στις σχέσεις των ανθρώπων, συμβαίνουν, όταν ο άλλος άνθρωπος δεν είναι όπως εμείς τον θέλουμε να είναι και είναι όπως αυτός/ή θέλει να είναι.
Αν αποδεχτούμε όλους τους ανθρώπους έτσι όπως είναι, τότε οι πιθανότητες να απογοητευθούμε ή να πικραθούμε από την όποια συμπεριφορά τους είναι περιορισμένες έως ελάχιστες.
Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνεσαι θύμα.
Αυτό απλά σημαίνει ότι εσύ θα πρέπει να έχεις απαιτήσεις μόνο από τον εαυτό σου. Να κάνεις το καλύτερο δυνατό που μπορείς ανά πάσα δεδομένη στιγμή και να μην περιμένεις από τους άλλους να συμπεριφερθούν έτσι όπως εσύ επιθυμείς.
Μια τέτοια απαίτηση, θα σε οδηγήσει σε μονοπάτια πικρίας, μοναξιάς, απογοήτευσης και θυμού.
«Δεν αρκεί να έχεις τα κότσια, για να κάνεις τις σωστές πωλησιακές ενέργειες. Πρέπει να τις κάνεις και με το σωστό τρόπο». - Aνώνυμος.
(Από το βιβλίο μου "Οδηγός Επιβίωσης για επαγγελματίες και πωλητές σε περίοδο κρίσης" - δείτε εδώ : http://akis-angelakis.com/eshop.html?app=catalog&view=item&id=17&category_id=1 )
post_sales3