ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖONTAI OI ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ;

Mon Oct 2016
Ένα γέροντας δάσκαλος της σοφίας βαρέθηκε ν’ ακούει τον μαθητή του να παραπονιέται συνέχεια, κι έτσι ένα πρωινό τον έστειλε να του φέρει λίγο αλάτι. Όταν εκείνος γύρισε πίσω, ο δάσκαλός του τού είπε να ρίξει μια καλή δόση σ’ ένα ποτήρι νερό, και μετά να το πιει.
«Τι γεύση έχει;» ρώτησε ο δάσκαλος. «Πικρό» είπε ο μαθητής και το έφτυσε.
Τότε ο δάσκαλος είπε στο νεαρό να πάρει άλλη μια χούφτα αλάτι και να το ρίξει στην κοντινή τους λίμνη, κι όταν έγινε αυτό, ο δάσκαλος είπε στο μαθητή να πάρει και να πιει απ’ το νερό της λίμνης.
Καθώς το νερό κυλούσε απ’ το σαγόνι του μαθητή, ο δάσκαλος ξαναρώτησε, «Τι γεύση έχει;» Κι ο μαθητής απάντησε «Φρεσκάδα»
«Το αλάτι το ένιωσες καθόλου;» ρώτησε ο δάσκαλος. «Όχι», απάντησε ο νέος.
Και στο σημείο αυτό ο δάσκαλος έπιασε τα χέρια του μαθητή, και του είπε, «Ο πόνος στη ζωή είναι καθαρό αλάτι. Η ποσότητα του πόνου παραμένει πάντα η ίδια. Όμως η ποσότητα της πίκρας που δοκιμάζουμε εξαρτάται από το δοχείο μέσα στο οποίο βάζουμε τον πόνο. Έτσι Το μόνο πράγμα που έχεις να κάνεις όταν υποφέρεις είναι να διευρύνεις την αίσθηση των πραγμάτων....ΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΗΡΙ. ΓΙΝΕ ΛΙΜΝΗ»
Το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας είναι το ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε το πόσο μεγαλύτεροι είμαστε από τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας.
Ο δικαιολογημένος θυμός ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των σκεπτόμενων Ελλήνων είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που χρειάζεται να διαχειριστούμε σήμερα και κάθε μέρα. Γι αυτό κι εγώ δούλεψα και σας παρουσιάζω για μια και μοναδική φορά ένα διήμερο σεμινάριο που συνδυάζει ξεκούραση και ψυχολογία για να «μαλακώσετε» την καρδιά σας. Να μάθετε νέους και πρακτικούς τρόπους για να μην αφήνετε το θυμό να σας κατακτά. Να μπορείτε να σκέφτεστε ψύχραιμα, μα πάνω απ΄ όλα, δημιουργικά. Αποτελεσματικά.
Κανένας πολεμιστής δεν κέρδισε τη μάχη αν φοβάται ή αν θυμώνει.
«Αυτό που δε μας σκοτώνει, μας δυναμώνει». Είναι κρίμα που οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν αυτή την τόσο σοφή κουβέντα. Είναι κρίμα που ξεχνούν αυτό που πραγματικά είναι κάθε φορά που απειλητικά στροβιλίζει πάνω από το κεφάλι τους εκείνο που ΔΕΝ είναι!