Οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται!

Tue Oct 2016

Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου έγκειται στην ικανότητά του να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα σε όλη της τη ματαιότητα – Martin Fosslin

 Ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις περισσότερες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη ζωή του. Το θέμα είναι ότι λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά το καταφέρνουν.

Τι χρειάζεται άραγε για να μπορέσει ο άνθρωπος να φανεί δυνατός, ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που του παρουσιάζονται;
Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει το θάνατο ενός αγαπημένου, την απώλεια μιας δουλειάς, μια οικονομική καταστροφή, ένα χωρισμό, μια αρρώστια;
Αν θα υπήρχε συνταγή φίλοι μου, τότε κανένας άνθρωπος δεν θα υπέφερε και δεν θα πονούσε. Η αντίδραση του κάθε ανθρώπου σ΄ αυτό που του συμβαίνει είναι μοναδική, αυθεντική. Κομμένη και ραμμένη στον τρόπο που έχει μεγαλώσει, στον τρόπο που σκέφτεται και επεξεργάζεται αυτά που του συμβαίνουν και στη δύναμη που αντλεί από τον εαυτό του και το περιβάλλον του.
Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, μοναδικός και απροσδιόριστα απρόβλεπτος. Γι΄ αυτό και οι αντιδράσεις του καθενός από εσάς είναι δύσκολο να προβλεφθούν.
Αυτό που ίσως, πρέπει να θυμάστε είναι πως οτιδήποτε συμβαίνει δεν έχει και τόση σημασία, όση ο τρόπος που ο καθένας από εσάς το αναλύει, το σκέφτεται και τελικά, το αντιμετωπίζει στην πράξη.
Η ζωή είναι ένα παζλ συνεχόμενων γεγονότων. Η ανθρώπινη φύση είναι ένα μωσαϊκό σκέψεων και συναισθημάτων, άνισα κατανεμημένων στον καθένα από εμάς.
Κάποιος βλέπει μια ανατολή ηλίου και χαίρεται, ευγνωμονεί προσεύχεται και χαλαρώνει. Παίρνει δύναμη από το φως και τη ζεστασιά.
Κάποιος άλλος βλέπει την ίδια ανατολή και μελαγχολεί, θλίβεται, φοβάται.
Κι όμως, είναι ο ίδιος ήλιος, που πάντα ανατέλλει από την ίδια κατεύθυνση. Αυτό που διαφέρει είναι τα μάτια που τον κοιτάζουν.
Γι΄ αυτό, αν θέλετε να αλλάξετε αυτό που σας συμβαίνει, μάλλον είναι ευκολότερο να αλλάξετε τον τρόπο που το παρατηρείτε. Να αλλάξετε τον τρόπο που το αναλύετε, το αισθάνεστε και το κωδικοποιείτε μέσα στη ψυχή και στην καρδιά σας.
Η ανατολή δεν αλλάζει κατεύθυνση, ούτε ο ήλιος το χρώμα του. Μήπως εσείς θα μπορούσατε να αλλάξετε τα «γυαλιά» που φοράτε όταν την κοιτάζετε;