ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ! (Ένα σημαντικό άρθρο συμβουλευτικής)

Wed Oct 2016
Επειδή οι καιροί που ζούμε είναι που είναι δύσκολοι, απρόβλεπτοι και εχθρικοί για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, μην τους κάνεις χειρότερους για τον ίδιο σου τον εαυτό!
Μην προσθέτεις αρνητικές σκέψεις στο ήδη αρνητικό περιβάλλον που σε περιστοιχίζει.
Γιατί τότε ο "εχθρός" που είναι έξω σου, έχει μπει μέσα σου. Σε έχει κατακτήσει!
Το ξέρω, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο.
Παρόλα αυτά, το να εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις το αρνητικό με περισσότερο αρνητισμό, γεννάει φόβο και ο φόβος δημιουργεί καθήλωση, αναποφασιστικότητα, ηττοπάθεια και κατάθλιψη.
Όλοι οι επιστήμονες, ψυχολόγοι, ακόμη και ειδικοί στην επιβίωση σε αντίξοα περιβάλλοντα, συμβουλεύουν ότι όσο πιο δύσκολη γίνεται μια κατάσταση μέσα στην οποία προσπαθούμε να επιβιώσουμε, τόσο περισσότερο θα πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα:
1. Να μη σταματούμε την προσπάθεια και
2. Να διατηρήσουμε πίστη, αισιοδοξία, ελπίδα και μαχητικότητα ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές. Να έχουμε δηλαδή υψηλό ηθικό.
Η αρνητική σκέψη σε τίποτε δεν βοηθά.
Αντίθετα, είναι το καταφύγιο της φοβισμένης ψυχής που είναι έτοιμη να παραδοθεί στους εφιάλτες της.
Μάθε να αναγνωρίζεις ποιες είναι οι αρνητικές σκέψεις που κάνεις και ξεκίνα πόλεμο μαζί τους.
Ναι, πόλεμο!
Μέχρις ότου τις κατατροπώσεις. Αμφισβητώντας τις. Με ερωτήσεις λογικής που απαντώντας τις θα δεις ότι στο τέλος είσαι μεγαλύτερος, δυνατότερος και πιο αξιότερος από αυτό που εκείνες θέλουν να σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι!
(Αν χρειαστείτε βοήθεια ή καθοδήγηση γύρω από το πως περιορίσετε τις αρνητικές σκέψεις και να αποκτήσετε περισσότερη ψυχική δύναμη και αυτοπεποίθηση για να πετύχετε τους στόχους σας, δείτε εδώ : http://akis-angelakis.com/ournews-activities/712-news1.html )
post_na_prosexeis