Ευκαιρία για αποτοξίνωση...

Mon Oct 2016

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ : Ευκαιρία για αποτοξίνωση από…

Φυσικά, Πνευματικά και Ψυχολογικά «σκουπίδια» που υπάρχουν στη ζωή μας όπως:

Δύσκολα συναισθήματα που είναι ο φόβος, θυμός, άγχος, θλίψη, αγωνία και ενοχές

Αρνητικούς ανθρώπους όπως όλους εκείνους που απελπίζονται εύκολα, είναι θυμωμένοι, επικριτικοί, φθονεροί, φοβισμένοι, απαισιόδοξοι, υποχωρούν και θυματοποιούνται εύκολα, συμβιβάζονται με λιγότερα, είναι επιπόλαιοι και ψεύτες.

Προβληματικές συνήθειες μυαλού όπως μηρυκασμός των λαθών του χτες, εστίαση στα προβλήματα και όχι τις λύσεις, κόλλημα με τις αποτυχίες, άγνοια των μαθημάτων που φέρνει μαζί της κάθε δυσκολία ή πρόβλημα.

Επιζήμιες συμπεριφορές όπως αναβλητικότητα, κακές επιλογές φίλων και συναναστροφών, αποχή από σωματική άσκηση, τεμπελιά.

Βλαβερές συνήθειες διατροφής όπως υπερβολική κατανάλωση κρέατος, αλκοόλ, εθιστικών ουσιών που παραμορφώνουν την αντιληπτικότητα και τη δυναμική του πνεύματος.

Η αποτοξίνωση κάθε μορφής είναι μια διαδικασία κάθαρσης που επιτυγχάνεται μέσα από την αυτό-πειθαρχία, την πίστη σε στόχο και την ισχυρή επιθυμία και θέληση για μια αλλαγή προς το καλύτερο.

Είναι μια μορφή απελευθέρωσης από πράγματα, ανθρώπους, συνήθειες και καταστάσεις που μακροχρόνια σε βλάπτουν σε πολλαπλά επίπεδα.

Σε όλα τα «μήκη και πλάτη» της ζωής, των σχέσεων, της εργασίας, της πνευματικότητας ή της συναισθηματικής «υγιεινής».

Τα βήματα που μπορείτε να κάνετε και που θα σας οδηγήσουν με επιτυχία σε μια ολοκληρωμένη «αποτοξίνωση» είναι:

1. Να έχετε ξεκάθαρο στόχο αυτού που θέλετε να επιτύχετε μέσα από αυτή τη διαδικασία.

2. Να ξέρετε «γιατί» θέλετε να το κάνετε.

3. Να σκεφτείτε με ποιο τρόπο και μέσα σε πόσο χρόνο θα το υλοποιήσετε. Δηλαδή, να φτιάξετε ένα χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.

4. Να εξετάσετε ποια μπορεί να είναι τα εμπόδια κάθε μορφής, που ίσως εμφανιστούν στη διαδρομή και να εξετάσετε προκαταβολικά με ποιους τρόπους θα τα ξεπεράσετε.

5. Να εστιάσετε την προσοχή σας και την αποφασιστικότητά σας στο τελικό αποτέλεσμα αυτού που θέλετε να επιτύχετε στο τέλος της διαδικασίας.

6. Κάντε την αρχή. Ξεκινήστε!

Καλή Επιτυχία!

post_apotoksinosi