Η δύναμη της ροής

Mon Feb 2023
Η δύναμη της ροής
Η "δύναμη της ροής" μπορεί να αναφέρεται σε πολλά διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με το πλαίσιο. Θα μπορούσε να αναφέρεται στη δύναμη ή την ενέργεια που δημιουργείται από τη ροή του νερού ή του αέρα, όπως σε ένα ποτάμι ή σε μια ανεμογεννήτρια. Θα μπορούσε επίσης να αναφέρεται σε μια έννοια της ψυχολογίας και της προσωπικής ανάπτυξης, όπου η "ροή" αναφέρεται σε μια κατάσταση πλήρους βύθισης και απόλαυσης μιας δραστηριότητας, που οδηγεί σε μια αίσθηση κυριαρχίας και απόλαυσης.
Σε κάθε περίπτωση, η "δύναμη της ροής" αναφέρεται στην ιδέα ότι όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ροής ή σε μια κατάσταση όπου η ενέργεια ρέει ομαλά, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και να νιώσουμε μια αίσθηση ικανοποίησης και επίτευξης. Είτε αξιοποιούμε τη δύναμη μιας φυσικής ροής είτε αξιοποιούμε τη δική μας προσωπική ροή, η έννοια υπογραμμίζει τη σημασία του να βρισκόμαστε στη στιγμή και να επιτρέπουμε στις ικανότητες και την ενέργειά μας να ρέουν ελεύθερα.
Το να είσαι στη "ροή" αναφέρεται σε μια κατάσταση του νου στην οποία ένα άτομο είναι πλήρως βυθισμένο και απορροφημένο σε μια δραστηριότητα, οδηγώντας σε μια αίσθηση κυριαρχίας και απόλαυσης.
Σε αυτή την κατάσταση, το άτομο είναι σε θέση να χάσει την αίσθηση του χρόνου, να ξεχάσει τους περισπασμούς και να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδό του.
Η έννοια της ροής εισήχθη για πρώτη φορά από τον ψυχολόγο Mihaly Csikszentmihalyi και θεωρείται βασικός παράγοντας για την επίτευξη της ευτυχίας και της ικανοποίησης.
Για να βρεθεί κανείς στη ροή, είναι σημαντικό να βρει μια δραστηριότητα που να ταιριάζει με τις δεξιότητες και τις προκλήσεις του και να εξαλείψει τους περισπασμούς και τις αφηρημάδες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα απόλαυσης και ικανοποίησης, καθώς και σε βελτιωμένη απόδοση και δημιουργικότητα. Το να βρίσκεται κανείς στη ροή μπορεί επίσης να αυξήσει τα θετικά συναισθήματα και να μειώσει το άγχος και το στρες.
Η ιδέα της ροής μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλούς διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων, από την εργασία και τις δημιουργικές αναζητήσεις, μέχρι τα αθλήματα και τα χόμπι. Βρίσκοντας δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε στη ροή, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό μας και να βιώσουμε μια μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας και ευτυχίας.
Πολύ περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για την δύναμη της ροής, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
Μπορείτε επίσης, να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 210-2512988 για να σας δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα έχετε.