Γιατί το να σκεφτόμαστε συνέχεια αρνητικά μας κάνει κακό!

Sun Sep 2023
Γιατί το να σκεφτόμαστε συνέχεια αρνητικά μας κάνει κακό!
Υπάρχουν φορές, που στη ζωή μας, η μια αντιξοότητα φέρνει την άλλη. Μας είναι δύσκολο να σκεφτούμε θετικά και δημιουργικά όταν το κακό, το απρόσμενο, το θλιβερό και επώδυνο μας έχουν περιστοιχίσει.
Παρόλα αυτά, οι πολλές και επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις μπορεί να έχουν μια σειρά από επιπτώσεις στην πνευματική, συναισθηματική και σωματική μας ευεξία και ανάκαμψη.
Να μερικά παραδείγματα:
☑️Αυξημένο στρες και άγχος: Η αρνητική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αίσθηση στρες και άγχους, καθώς συχνά περιλαμβάνει μηρυκασμό σε αρνητικές εμπειρίες ή αποτελέσματα.
☑️Μειωμένη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση: Η αρνητική σκέψη μπορεί να διαβρώσει την αίσθηση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης ενός ατόμου, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκριτική και αυτό-αμφισβήτηση.
☑️Δυσκολίες στις σχέσεις: Η αρνητική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές αλληλεπιδράσεις με τους άλλους, όπως το να είναι κανείς υπερβολικά επικριτικός, αμυντικός ή επικριτικός.
☑️Προβλήματα σωματικής υγείας: Η χρόνια αρνητική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε σωματικά προβλήματα υγείας, όπως πονοκεφάλους, στομαχικά προβλήματα και αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
☑️Μειωμένη δημιουργικότητα και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων: Η αρνητική σκέψη μπορεί να μειώσει την ικανότητα του ατόμου να σκέφτεται δημιουργικά και να βρίσκει καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα.
☑️Μειωμένα κίνητρα και μειωμένη παραγωγικότητα: Η αρνητική σκέψη μπορεί να αποδυναμώσει τα κίνητρα ενός ατόμου και να μειώσει την παραγωγικότητά του, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα απελπισίας και αδυναμίας.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αρνητική σκέψη μπορεί να είναι ένα φυσικό και φυσιολογικό μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας και ότι δεν είναι πάντα εύκολο ή εφικτό να εξαλειφθούν όλες οι αρνητικές σκέψεις.
Ωστόσο, όταν η αρνητική σκέψη γίνεται χρόνια ή ακραία, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσεις υποστήριξη από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας ή να εφαρμόσεις κάποιες εύκολες τεχνικές όπως ο διαλογισμός, η συζήτηση με ένα καλό φίλο, το διάβασμα, ή η αμφισβήτηση αυτών των σκέψεων για να τις διαχειριστείς καλύτερα.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές γύρω από την επιτυχημένη αντιμετώπιση των αρνητικών σκέψεων, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που ίσως έχεις.