10 Μαθήματα για μια καλύτερη ζωή

Mon Feb 2023
10 Μαθήματα για μια καλύτερη ζωή
Η ζωή είναι ένα ατελείωτο «σχολείο». Καθημερινά, αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, σου χαρίζει πολύτιμα μαθήματα.
Να μερικά από τα μαθήματα που έχει χαρίσει σ’εμένα και που τα μοιράζομαι μαζί σου με την ελπίδα να σε βοηθήσουν να ζήσεις μια πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική ζωή:
1. Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου: Να ξέρεις τις αξίες, τις πεποιθήσεις και τα πάθη σου και να ζεις σε ισορροπία με αυτά. Αγκάλιασε τη μοναδικότητά σου και μην προσπαθείς να είσαι κάποιος που δεν είσαι.
2. Καλλιέργησε καλές σχέσεις: Να περιβάλλεις τον εαυτό σου με θετικούς και υποστηρικτικούς ανθρώπους που σε ανεβάζουν και σε ενθαρρύνουν. Επένδυσε χρόνο και προσπάθεια για τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων με την οικογένεια, τους φίλους και άλλους αξιόλογους ανθρώπους.
3. Αγκάλιασε την αλλαγή: Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και μπορεί να είναι άβολη ή προκλητική μερικές φορές, αλλά μπορεί επίσης να φέρει ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες. Αγκάλιασε τις αλλαγές με ανοιχτό μυαλό και προθυμία προσαρμογής.
4. Φρόντισε την υγεία σου: Δώσε προτεραιότητα στη σωματική και ψυχική σου υγεία, τρώγοντας σωστά, με καλό ύπνο, τακτική άσκηση και αναζητώντας υποστήριξη όταν χρειάζεται.
5. Μάθαινε μετά από κάθε σου αποτυχία: Η αποτυχία αποτελεί φυσικό μέρος της διαδικασίας μάθησης. Αντί να αποφεύγεις την αποτυχία, χρησιμοποίησε την ως ευκαιρία για να μάθεις, να αναπτυχθείς και να βελτιωθείς.
6. Να είσαι ευγνώμων: Καλλιέργησε ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης για τους ανθρώπους, τις εμπειρίες και τις ευλογίες στη ζωή σου. Επικεντρώσου στις θετικές πτυχές της ζωής, αντί να μένεις στα αρνητικά.
7. Κάνε αυτά που σε παθιάζουν: Εντόπισε τα πράγματα που σου δίνουν χαρά και ικανοποίηση και βρες χρόνο γι' αυτά. Όταν κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν ψυχικά, θα δεις ότι θα αποκτήσεις μια αίσθηση σκοπού και νοήματος στη ζωή σου.
8. Πάρε ρίσκα: Μη φοβάσαι να παίρνεις υπολογισμένα ρίσκα που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες. Βγες από τη ζώνη της άνεσής σου και προκάλεσε τον εαυτό σου.
9. Ανταπόδωσε για τα καλά που έχεις στη ζωή σου: Βρες τρόπους να συνεισφέρεις εκεί που μπορεί να υπάρχει ανάγκη. Το να βοηθάς τους άλλους μπορεί να φέρει μια αίσθηση σκοπού και πληρότητας στη ζωή σου.
10. Ζήσε στο παρόν: Εστιάσου στην παρούσα στιγμή και απόλαυσε το ταξίδι. Μην αναλώνεσαι σε τύψεις για το παρελθόν ή σε ανησυχίες για το μέλλον.
Αγκαλιάζοντας αυτά τα μαθήματα ζωής, θα μπορέσεις να ζήσεις μια πιο ολοκληρωμένη, ουσιαστική και ευχάριστη ζωή.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές σε θέματα καλύτερης ζωής και ευ ζην, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που ίσως έχεις.