SALES EFFECTIVENESS COACHING TIP: 10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Sat Oct 2016
.Να καταλάβετε ότι πολλοί από τους πελάτες σας θέλουν να σας δώσουν συστάσεις, αλλά δεν ξέρουν πόσο πολύ τις χρειάζεστε.
2.Αξίζει η δουλειά σας να συστηθεί; Να κάνετε όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις, προτού αρχίσετε να ζητάτε συστάσεις.
3.Γράψτε το προφίλ του υποψήφιου πελάτη που αναζητάτε. Περιγράψτε το φύλο, ηλικία, επίπεδο εισοδήματος, γεωγραφική τοποθεσία, μέγεθος εταιρίας, αγοραστική υπευθυνότητα, , ενδιαφέροντα, σύλλογοι στους οποίους μπορεί να ανήκει κ.λ.π.
4.Βάλτε στο στόχαστρό σας οποιονδήποτε ξέρετε που μπορεί να σας βοηθήσει. Μην παραλείψετε κανένα.
5.Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να ζητήσετε συστάσεις από το ανάλογο άτομο. Η καταλληλότερη στιγμή είναι όταν ο πελάτης νοιώθει ικανοποιημένος για κάτι που έχετε πετύχει γι αυτόν.
6.Ρωτάτε την εξειδικευμένη ερώτηση : «Ποιόν ξέρετε που…» και δώστε την περιγραφή που έχετε δημιουργήσει στο 3. Μην ζητάτε συστάσεις κάνοντας κλειστές ερωτήσεις.
7.Να σιγουρεύεστε ότι δεν κάνετε το άλλο άτομο να αισθανθεί πίεση όταν του ζητάτε συστάσεις. Αν σας αρνηθεί, ευγενικά σταματήστε .
8.Πάντα να ευχαριστείτε τον συστήσαντα στέλνοντας μια ευχαριστήρια κάρτα.
9.Πάντα να λέτε στους πελάτες σας ότι ολόκληρη η δουλειά σας βασίζεται στο να έχετε ένα δίκτυο ικανοποιημένων πελατών, οι οποίοι να σας συστήνουν σε άλλους δικούς τους ανθρώπους.
10.Αν δεν μπορείτε, ή δεν θέλετε να ζητάτε συστάσεις και είστε στις πωλήσεις, τότε μάλλον θα πρέπει να δείτε μέσα σας τι είναι αυτό που σας σταματάει από το να κάνετε καθημερινή συνήθεια αυτή την τόσο απαραίτητη διαδικασία.
(Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε σε Coaching Μικρών Ομάδων και να αυξήσουμε τα παραγωγικά και πωλησιακά σας αποτελέσματα:
http://www.akis-angelakis.com/component/content/article/736-lcoaching-r.html )
post_sales_effectiveness