Πώς να παρακινείς τον εαυτό σου όταν πέφτεις ψυχολογικά

Fri Mar 2023
Πώς να παρακινείς τον εαυτό σου όταν πέφτεις ψυχολογικά
Η αυτοπαρακίνηση είναι η ικανότητα να παρακινείς τον εαυτό σου να αναλαμβάνει δράση για την επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών σου. Ειδικά, εκείνες τις φορές που δεν αισθάνεσαι καλά ή έχει προηγηθεί κάποια αποτυχία.
Να μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να αυτό-παρακινείσαι:
  1. Βάζε ξεκάθαρους και σαφείς στόχους: Καθόρισε τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις και όρισε σαφείς, συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους. Κατάγραψε τους και βεβαιώσου ότι είναι μετρήσιμοι, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου.
 
  1. Βρες το «γιατί» σου: Να ξεκαθαρίσεις μέσα σου γιατί θέλεις να πετύχεις  τους στόχους σου γιατί έτσι θα αποκτήσεις ένα ισχυρό κίνητρο. Σκέψου τα οφέλη που θα επιφέρει η επίτευξη των στόχων σου και πώς θα βελτιώσει τη ζωή σου.
 
  1. Ξεχώρισε τις δουλειές που χρειάζεται να κάνεις: Μπορεί οι πιο σημαντικές να σου φαίνονται ιδιαίτερα δύσκολες.  Αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε αναβλητικότητα.  Γι αυτό, τεμάχισε τις σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα στάδια και βήματα, ώστε να σου είναι ευκολότερο να αναλάβεις δράση.
 
  1. Δημιούργησε ένα σχέδιο: Φτιάξε ένα πλάνο δράσης για την επίτευξη των στόχων σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις σε καλό δρόμο και να αποφύγεις το αίσθημα της υπερφόρτωσης.
 
  1. Οραματίσου την επιτυχία: Οραματίσου τον εαυτό σου να πετυχαίνει τους στόχους σου και να απολαμβάνει τα οφέλη. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις παρακινημένος και επικεντρωμένος σε αυτό που θέλεις να πετύχεις.
 
  1. Να χαίρεσαι με κάθε βήμα προόδου που κάνεις: Δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και να αναπτύξετε δυναμική προς την επίτευξη των στόχων σας.
 
  1. Προσπάθησε να παραμείνεις θετικός: Επικεντρώσου στα θετικά και απόφυγε να σκέφτεσαι αρνητικά και να μιλάς αρνητικά στον εαυτό σου. Αντίθετα, πίστεψε στην ικανότητά σου να επιτύχεις τους στόχους σου.
 
  1. Αναζήτησε την έμπνευση: Φρόντισε να περιστοιχίζεσαι από θετικούς και εμπνευσμένους ανθρώπους. Να διαβάζεις βιβλία με ιστορίες που παρακινούν και να ψάχνεις ρητά ή αποφθέγματα που δυναμώνουν την ψυχολογία και σε εμπνέουν.
 
  1. Δράσε!: Τέλος, ανάλαβε δράση για την επίτευξη των στόχων σου. Ακόμη και μικρές ενέργειες μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις δυναμική και να αυξήσεις τα κίνητρά σου.
Εφαρμόζοντας αυτές τις στρατηγικές, μπορείς να έχεις περισσότερη αυτό-παρακίνηση για να μπορέσεις να κάνεις όλα όσα απαιτούνται ώστε να επιτύχεις  στόχους και τις φιλοδοξίες σου.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές σε θέματα παρακίνησης και αυτό-παρακίνησης, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor.  Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που ίσως έχεις.