Πως να διατηρείς την ψυχραιμία σου σε δύσκολες καταστάσεις

Thu Apr 2023
Πως να διατηρείς την ψυχραιμία σου σε δύσκολες καταστάσεις
Διατήρηση της ψυχραιμίας σημαίνει να μπορούμε να διατηρήσουμε μια κατάσταση συναισθηματικής και ψυχολογικής σταθερότητας, ακόμη και σε αγχωτικές ή δύσκολες περιπτώσεις.
Συμπεριλαμβάνει τη διαχείριση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών μας με ένα τέτοιο τρόπο που να εμποδίζει το άγχος, την απογοήτευση ή το θυμό να μας κατακλύσουν.
Η ψυχραιμία μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο καθαρά, να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις και να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά σε δύσκολες καταστάσεις.
Προωθεί επίσης την αίσθηση της ειρήνης, της χαλάρωσης και της ευεξίας.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς την ψυχραιμία σου σε δύσκολες καταστάσεις είναι οι παρακάτω:
1.Εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα (mindfulness) και στις βαθιές αναπνοές: Η λήψη αργών, βαθιών αναπνοών και η εστίαση στην παρούσα στιγμή μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του νου και στη μείωση του στρες.
2.Να γυμνάζεσαι τακτικά: Η σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος.
3.Προσπάθησε και βρες μια υγιή διέξοδο για το άγχος: Είτε πρόκειται για δημιουργικές ενασχολήσεις όπως η τέχνη ή η συγγραφή, είτε για συζήτηση με έναν φίλο, είτε για ενασχόληση με ένα χαλαρωτικό χόμπι. Αν καταφέρεις να εκτονώνεις το άγχος σου εύκολα, ευχάριστα και δημιουργικά, θα δεις ότι πολλά πράγματα στη ζωή σου θα αρχίσουν να γίνονται πολύ πιο εύκολα και θα ζεις περισσότερο γαληνημένα, ήρεμα και δημιουργικά.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για διατήρηση της ψυχραιμίας παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα έχεις.