Πως μιλάμε στο μυαλό μας;

Wed Jun 2021
Πως μιλάμε στο μυαλό μας;
«Το μεγαλύτερο μέρος της δυστυχίας στη ζωή προέρχεται από το γεγονός ότι ακούμε τον εαυτό μας αντί να του μιλάμε» (David Martyn Lloyd-Jones, “Spiritual Depression “ its Causes and Cure”)
 
Θα επιτρέπατε σε κάποιον τρίτο να σας πει ότι είστε ανίκανοι; Ότι δεν αξίζετε; Ότι είστε άσχετοι; Ότι είστε χοντροί; Ότι δεν πρόκειται να πετύχετε τίποτα στη ζωή; Ότι πάντα τα καταστρέφετε; Ότι γερνάτε; Ότι είστε άπειροι;
 
Με ποιο δικαίωμα κάποιος θα μπορούσε να σας μιλήσει κατ΄αυτό τον τρόπο και να πάρει τέτοιες αποφάσεις για λογαριασμό σας;
 
Κατά δεύτερο, μήπως αυτά τα σχόλια σας αποδυναμώνουν;
 
Δεν θα τα ακούγατε, έτσι δεν είναι; Τότε γιατί ακούτε τις δικές σας σκέψεις;
 
Οι σκέψεις ενός τρίτου ΔΕΝ προκαθορίζουν το ποιος είστε. Το ίδιο ισχύει και για τις σκέψεις σας, οι οποίες ΔΕΝ προκαθορίζουν ποιος είστε. ΔΕΝ είστε οι σκέψεις σας και ΔΕΝ πρέπει να συμφωνείτε μαζί τους.
 
Αν δεν το έχετε ξανακάνει, προσπαθήστε να ακούσετε τις σκέψεις σας. Γράψτε τις και θα εκπλαγείτε σχετικά με το πόσο αρνητικές είναι.
 
Τότε ποια είναι η απάντηση; Είναι απλή. ΜΙΛΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!
Κάθε φορά που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας με συναισθήματα που δεν θέλετε να έχετε, όπως ανησυχία, φόβος, ή ζήλια, κάντε ένα βήμα προς τα πίσω και παρατηρήστε το μυαλό σας και θα βρείτε πολλές αρνητικές σκέψεις.
 
ΜΗΝ τις ακούτε. Μιλήστε στον εαυτό σας και αντικαταστήστε τις με αυτά που εσείς θέλετε να ακούσετε. Κάτι που να σας ενδυναμώνει! Υπάρχει χώρος μόνο για μια σκέψη κάθε φορά, γι΄αυτό να κάνετε τις σκέψεις που θέλετε να ήσαν πραγματικότητα για εσάς.
 
Στην αρχή μπορεί να σας φανεί δύσκολο γιατί έχετε να κάνετε με ένα τεράστιο παλιρροϊκό κύμα αρνητικότητας, αλλά σταδιακά – με την εξάσκηση – γίνεται όλο και πιο εύκολο. Με την πάροδο του χρόνου, θα γίνεται αυτόματα – γιατί το υποσυνείδητό σας θα έχει εκπαιδευθεί για να αναπαράγει θετικές σκέψεις και όχι αρνητικές.
 
Αν πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει μια αρνητική σκέψη, να την αντικαθιστάτε με μια θετική. Εδώ μιλάμε για τη ζωή σας! Να βεβαιώνεστε ότι εσείς την ελέγχετε. Μάθετε να ζείτε καλά. Αγαπήστε τη ζωή και να είστε ευτυχισμένοι!
 
«Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του, αλλάζοντας τις τοποθετήσεις που έχει γι΄αυτή» William James