Επιτυχία και Μετριότητα!

Sun Feb 2024
Επιτυχία και Μετριότητα!
Οι περισσότεροι άνθρωποι εύκολα συμβουλεύουν άλλους πώς να γίνουν επιτυχημένοι, να διακριθούν και να αριστεύσουν. Υπάρχουν πολλά βιβλία γύρω από αυτό το θέμα.  Ακόμα, σε καθημερινή βάση διεξάγονται σεμινάρια, ομιλίες, συνέδρια σχετικά με το πώς να πετύχουμε και να διακριθούμε, πώς να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα και τους στόχους μας και …χίλια δυο άλλα παρεμφερή θέματα.
Τότε, αφού τόση γνώση διατίθεται απλόχερα, γιατί η αναλογία ανάμεσα σε επιτυχημένους και μετριότητες είναι δυστυχώς, τεράστια υπέρ των μετριοτήτων;
Τι συμβαίνει και ουσιαστικά, εκείνοι που αληθινά πετυχαίνουν, διακρίνονται και αριστεύουν είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που παραμένουν καθηλωμένοι στην μετριότητα και όλα όσα αυτή φέρνει μαζί της;
Η απάντηση είναι μια και είναι απλή.
Δεν είναι εύκολη, αλλά απλή είναι.
Η επιτυχία είναι ανηφόρα. Απαιτεί προσπάθεια, στρατηγική, στερήσεις, πόνο, υπομονή, γενναιότητα και πολλά ακόμη.
Ενώ η μετριότητα είναι κατηφόρα.  Εύκολα κατηφορίζεις.  Άνετα, ξεκούραστα.  Δεν χρειάζεται να καταβάλεις καμιά προσπάθεια. Καμιά αγωνία και κανένα ξεβόλεμα. Απλά, μένεις ακίνητος.
Η επιλογή λοιπόν, είναι στον άνθρωπο.
Αλλά όποιος έχει την επιλογή, έχει και το μαρτύριο.
Στο δρόμο της επιτυχίας, το μαρτύριο είναι προσωρινό, ενώ στην κατηφόρα της μετριότητας, το μαρτύριο της απελπισίας, της γκρίνιας και της στέρησης, είναι μόνιμο.
Δική μας η επιλογή.
Το μαρτύριο δεν πρόκειται να το γλιτώσουμε.