Πως να διαχειριστώ το παράλογο που κυριαρχεί στη ζωή;

Mon Jan 2024
Πως να διαχειριστώ το παράλογο που κυριαρχεί στη ζωή;
Η ζωή μας είναι πλημμυρισμένη από αντιθέσεις, ακρότητες, παράλογες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Φαίνεται ότι το παράλογο και το ακραίο αρχίζουν και γίνονται αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας μας.
Η διαχείριση του παράλογου μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά υπάρχουν μερικές στρατηγικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις όπου το παράλογο παίζει ρόλο.
Για να μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα κάθε λογής παράλογες απαιτήσεις, αλλαγές και συμπεριφορές που εμφανίζονται στη ζωή σου, να τι σου προτείνω:
Δείξε ψυχραιμία: Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Αντί να αντιδράσεις άμεσα στο παράλογο, προσπάθησε να απομακρυνθείς για λίγο για να συλλογιστείς.
Προσπάθησε να επικοινωνήσεις δημιουργικά: Εκφράσου με σαφήνεια και ήρεμα. Χρησιμοποίησε αποφασιστικό και φιλικό τρόπο για να εκφράσεις τις απόψεις ή τα συναισθήματά σου.
Εστιάσου στα γεγονότα: Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στα συγκεκριμένα γεγονότα και δεδομένα. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις λογικά επιχειρήματα για να κατανοήσεις και να εξηγήσεις καλύτερα την κατάσταση.
Δείξε διάθεση για συνεργασία: Προσπάθησε να βρεις κοινό έδαφος με τους άλλους. Αν μπορείτε να βρείτε σημεία συμφωνίας, μπορεί να είναι πιο εύκολο να επιλυθούν οι διαφορές.
Πάρτο απόφαση: Συνειδητοποίησε ότι μπορείς να ελέγξεις μόνο τις δικές σου αντιδράσεις και επιλογές. Ενίοτε, το παράλογο των άλλων δεν μπορείς να το αλλάξεις.
Εστιάσου στη σωστή αναπνοή: Εστιάσου στον τρόπο που αναπνέεις και προσπάθησε να χαλαρώσεις. Η επικεντρωμένη αναπνοή και οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σε κρίσιμες καταστάσεις.
Να θυμάσαι ότι η αντιμετώπιση του παράλογου απαιτεί ευελιξία, ανοιχτό μυαλό και επίγνωση. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι επίσης χρήσιμο να ζητήσεις βοήθεια από ένα επαγγελματία σύμβουλο ή ψυχολόγο.
👉 Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές προσωπικής ανάπτυξης και ψυχικής ανθεκτικότητας παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
👉 Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο υποτροφίας που προσφέρει έκπτωση -50% στα δίδακτρα και πληρωμή σε μηνιαίες δόσεις.