Ολόκληρη η πώληση είναι μια διαπραγμάτευση!

Fri Oct 2016
Από την αρχή μέχρι το τέλος ενός πωλησιακού ραντεβού, να είσαι απόλυτα ξεκάθαρος με τα εξής:
  • Με τα όριά σου. Να ξέρεις μέχρι πού θα φτάσεις. Μέχρι ποιου σημείου θα φανείς υπομονετικός, παραχωρητικός, συνεργάσιμος, πρόθυμος και διαλλακτικός.
  • Στην περίπτωση που η συζήτηση βαλτώσει, να έχεις έτοιμες μερικές ανώδυνες και εύκολες για σένα παραχωρήσεις, ώστε ο πελάτης να μην αισθανθεί ότι του πουλάς αλλά ότι έχει το «πάνω» χέρι στη διαδικασία.
  • Να είσαι ο κυρίαρχος των συναισθημάτων και των αντιδράσεών σου. Προπονήσου σ’ αυτό. Μην πηγαίνεις σε συναντήσεις και διαπραγματεύσεις ανέτοιμος. Ο καλύτερος τρόπος να κυριαρχήσεις στα συναισθήματά σου για μένα είναι ο διαλογισμός σε καθημερινή βάση.
  • Όσο λιγότερη η προσκόλλησή και η ανάγκη για να κλείσεις τη δουλειά, τόσο πιο ήρεμος, ευφυής, ευέλικτος και αποφασιστικός θα είσαι κατά τη διάρκεια της πώλησης και της διαπραγμάτευσης. Όσο μεγαλύτερη η ανάγκη ή απελπισία σου, τόσο περισσότερο ευάλωτοςείσαι σε οτιδήποτε λεχθεί ή συμβεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  • Στην αρχή τουλάχιστον, να φανείς εξαιρετικά ευγενικός και καλοπροαίρετος, ώστε να αποφορτιστεί η τυχόν εχθρότητα ή επιθετικότητα του υποψήφιου.  Ποτέ μην μπαίνεις θυμωμένοςμέσα σε νέα κατάσταση!
«Το μέλλον θα εξαρτηθεί από όσα κάνουμε αυτή τη στιγμή». - Mahatma Gandhi (1869–1948.)