Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο!

Wed Jan 2024
Όλα ξεκινούν από ένα όνειρο!
(Μια ιστορία που αξίζει να θυμάστε κάθε φορά που κάποιοι προσπαθούν να μπουν εμπόδιο ανάμεσα σ' εσάς και τα όνειρα σας!)
Ρώτησαν ένα μεγάλο κι επιτυχημένο επιχειρηματία, «Πως κατορθώσατε να κάνετε τόσα πολλά πράγματα στη ζωή σας ;»
Κι αυτός απάντησε, «Έκανα όνειρα. Χαλάρωνα το νου μου ώστε να φαντάζομαι τι θα ήθελα να κάνω. Μετά έπεφτα στο κρεβάτι και σκεπτόμουν οτιδήποτε σχετικό με τα όνειρά μου, και τη νύχτα ονειρευόμουν για τα όνειρά μου. Κι όταν ξυπνούσα το πρωί έβλεπα καθαρά το δρόμο που έπρεπε να πάρω για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Όταν οι άλλοι μου έλεγαν ότι δε μπορούσα να κάνω αυτό ή εκείνο, δεν είναι εφικτά, εγώ είχα ήδη ξεκινήσει για να πετύχω αυτό που ήθελα.
Όπως είπε και ο Woodrow Wilson, 28ος Πρόεδρος των ΗΠΑ :
«Γινόμαστε μεγάλοι με τα όνειρά μας. Όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι είναι ονειροπόλοι.»
Βλέπουν τα πράγματα σαν μέσα απ’ τη γλυκιά αχλή του ανοιξιάτικου πρωινού. Η μέσα απ’ τη φωτιά του τζακιού τις μακριές νύχτες του χειμώνα. Μερικοί από εμάς αφήνουμε αυτά τα μεγάλα μας όνειρα να πεθαίνουν, άλλοι όμως τα φροντίζουν και τα προστατεύουν. Τα τρέφουν μέσα τους στις δύσκολες μέρες μέχρι να φτάσουν στη λιακάδα και στο φως που οπωσδήποτε έρχεται για όλους εκείνους που ελπίζουν βάσιμα ότι τα όνειρά τους θα βγουν τελικά αληθινά.»
Γιαυτό καλό θα είναι να μην αφήνουμε οποιονδήποτε να μας κλέβει τα όνειρά μας, ή να μας λέει ότι είναι απραγματοποίητα.
«Ας τραγουδάμε τα τραγούδια μας, ας ονειρευόμαστε τα όνειρά μας, ας ελπίζουμε στις ελπίδες μας κι ας τολμήσουμε κάνουμε όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να γίνονται πραγματικότητα».
(Ιστορία αγνώστου συγγραφέα, σε μετάφραση Μάνου Νομικού και επεξεργασία κειμένου δική μου)