Μερικές ιδέες για να αντιμετωπίζεις τη θλίψη

Mon Mar 2023
Μερικές ιδέες για να αντιμετωπίζεις τη θλίψη
Η υπέρβαση της θλίψης μπορεί να είναι μια δύσκολη και συχνά επώδυνη διαδικασία, αλλά υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν:
  1. Επέτρεψε στον εαυτό σου να καταλαβαίνει τι νιώθεις: Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι τα συναισθήματα της θλίψης σου και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να τα βιώνει πλήρως. Το να προσπαθείς να καταπιέσεις ή να αποφύγεις τα συναισθήματά σου μπορεί στην πραγματικότητα να παρατείνει τη διαδικασία επούλωσης.
 
  1. Αναζήτησε υποστήριξη από αγαπημένα πρόσωπα: Απευθύνσου σε φίλους και συγγενείς για συναισθηματική υποστήριξη και παρηγοριά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Το να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με άλλους μπορεί να σε βοηθήσει να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου και να νιώσεις λιγότερο μόνος.
 
  1. Φρόντισε τον εαυτό σου.: Φρόντισε για τη σωματική και συναισθηματική σου ευεξία συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προάγουν την αυτοφροντίδα και τη χαλάρωση, όπως η άσκηση, ο διαλογισμός ή η παραμονή στη φύση.
 
  1. Εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα: Οι τεχνικές ενσυνειδητότητας, όπως η βαθιά αναπνοή ή η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση, μπορούν να σε βοηθήσουν να παραμείνεις παρών στη στιγμή και να μειώσεις τα συναισθήματα άγχους και στρες.
 
  1. Ζήτησε επαγγελματική βοήθεια: Εάν τα συναισθήματα θλίψης επιμένουν ή παρεμβαίνουν στην ικανότητά σου να λειτουργείς στην καθημερινή σου ζωή, σκέψου να ζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ενός θεραπευτή ή συμβούλου.
 
  1. Επικεντρώσου σε θετικές δραστηριότητες και εμπειρίες: Ασχολήσου με δραστηριότητες που σου δίνουν χαρά ή μια αίσθηση σκοπού, όπως τα χόμπι, ο εθελοντισμός ή το να περνάς χρόνο με τους αγαπημένους σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να στρέψεις την προσοχή σου μακριά από τα συναισθήματα θλίψης και προς πιο θετικές εμπειρίες.
Να θυμάσαι, η θεραπεία από τη θλίψη είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και το ταξίδι του καθενός θα είναι μοναδικό. Να είσαι υπομονετικός και ευγενικός με τον εαυτό σου καθώς διανύεις αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές γύρω από τη διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor.  Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα έχεις.