Η δύναμη της εσωτερικής γαλήνης

Thu Mar 2022
Η δύναμη της εσωτερικής γαλήνης
Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά σε καιρούς άστατους, δύσκολους και απρόβλεπτους, η ικανότητα να βρίσκουμε χρόνο και να γαληνεύουμε μέσα σας, μας κάνει περισσότερο δυνατούς και ανθεκτικούς σε κάθε λογής δυσκολίες και εμπόδια που εμφανίζονται στο δρόμο μας.
Η εσωτερική γαλήνη (inner peace) έχει τρομακτική δύναμη.
Καταπραΰνει τις σκόρπιες σκέψεις και τις σπασμωδικές αντιδράσεις.
Μας κάνει περισσότερο εστιασμένους στην αναζήτηση της λύσης ενός προβλήματος, παρά στους μηχανισμούς άμυνας και παράλυσης.
Η εσωτερική γαλήνη μας χαρίζει περισσότερη ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων και ξεκάθαρη εστίαση σε συγκεκριμένους στόχους.
Γιατί η ψυχραιμία είναι απαραίτητη προϋπόθεση όταν κυνηγούμε στόχους και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα.
Όλοι μπορούμε να βρούμε τρόπους για να ηρεμούμε εσωτερικά.
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι τρόποι.
Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχουν κόστος.
Για παράδειγμα, η γυμναστική, το περπάτημα, ο διαλογισμός, η σιωπή, μερικά λεπτά ακινησίας, μερικές σωστές αναπνοές μας βοηθούν να ξαναβρούμε το "κέντρο" μας, την ισορροπία μας ανάμεσα στην αγωνία και την ειρήνη.
Επίσης, η συστηματική μελέτη καλών βιβλίων μας ηρεμεί και μας δίνει ιδέες για να κάνουμε βελτιώσεις στη ζωή και στις σκέψεις μας.
Όπως η ομορφιά της μουσικής βρίσκεται στο κενό ανάμεσα στις νότες, έτσι και η δύναμη της ψυχής να αντιμετωπίσει και να ξεπερνάει εμπόδια κρύβεται σ’ εκείνες τις στιγμές που ο εσωτερικός σου κόσμος βρίσκεται σε αρμονία με τη σιωπή, την ηρεμία, τη νηφαλιότητα και την ειρήνη.
Εδώ μπορείς να βρεις μερικές χρήσιμες ιδέες για ηρεμείς και να γαληνεύεις : https://www.akis-angelakis.com/product/mikra-mistika-pou-galinevoun-tin-psichi/ και εδώ https://www.akis-angelakis.com/product/mathimata-eytychias-gia-ti-zoi-kai-toys-anthropoys/