Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης

Sun Mar 2023
Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης
Η αυτοσυγκέντρωση είναι μια σημαντική δύναμη στη ζωή μας. Βελτιώνει την προσοχή, την συγκεντρωτική ικανότητα, την ψυχική ισορροπία και την ικανότητα να διαχειριζόμαστε το άγχος και δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα. Επίσης, μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της ζωής.
Μοιράζομαι μαζί σου τρεις ιδέες για περισσότερη συγκέντρωση και εστίαση της προσοχής σου.
1. Εξάλειψε τους περισπασμούς: Δημιούργησε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς για τον εαυτό σου, απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις στο τηλέφωνό σου, κλείνοντας άσχετες καρτέλες στον υπολογιστή σου ή βρίσκοντας ένα απομονωμένο σημείο για να εργαστείς ή να μελετήσεις.
2. Εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα: Οι τεχνικές Mindfulness, όπως ο διαλογισμός ή η βαθιά αναπνοή, μπορούν να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς, καθώς στρέφουν την προσοχή σου στην παρούσα στιγμή και μειώνουν το άγχος και το στρες.
3. Να κοιμάσαι καλά: Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη διανοητική διαύγεια και την αυτοσυγκέντρωση. Φρόντισε να έχεις αρκετό ξεκούραστο ύπνο κάθε βράδυ και διατήρησε ένα σταθερό πρόγραμμα. Επιπλέον, να αποφεύγεις την καφεΐνη και το αλκοόλ το βράδυ, καθώς μπορούν να διαταράξουν τις συνήθειες του ύπνου σου.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για την δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης, παρουσιάζονται αναλυτικά στο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχεις.