Είναι "τέχνη" η ευτυχία;

Sat May 2021
Άκης Αγγελάκης Business and Life Training
Γιατί είναι "τέχνη" η ευτυχία;
Το έχετε σκεφθεί;
Η απάντηση είναι πως επειδή κάθε τέχνη μαθαίνεται, έτσι κι εμείς οι άνθρωποι, περιστοιχισμένοι από προβλήματα, πανδημίες, εγκληματικότητα, κρίσεις οικονομικές και περιβαλλοντολογικές και κάθε λογής αντιξοότητες, είμαστε επιρρεπείς στο σκοτάδι και όχι στο φως.
Αν καταλάβουμε πόσο εύκολο είναι καθημερινά να βάζουμε σταγόνες χαράς, ευγνωμοσύνης, αγάπης, προσφοράς, ανθρωπιάς στη ζωή μας, τότε όλα μα όλα θα γίνουν περισσότερο φιλικά για εμάς.
Μέσα κι έξω από εμάς.
Η θετικότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων που απορρέει κάθε φορά που μετρούμε τις ευλογίες και όχι τις πληγές μας, μας κάνουν περισσότερο ανθεκτικούς και "ανοιχτούς" σε όμορφα πράγματα, μικρά ή μεγάλα που ζωή καθημερινά χαρίζει απλόχερα, παρά τις δυσκολίες της.
Είναι τέχνη η ευτυχία.
Και είναι μια τέχνη που μαθαίνεται και σ' εκείνους που την κατέχουν χαρίζει πανέμορφα δώρα ευδαιμονίας, καλής υγείας, ευλογημένων σχέσεων και επαγγελματικής προοπτικής.
Πολλά περισσότερα γύρω από αυτό το θέμα, θα μοιραστώ μαζί σας την Κυριακή 30 Μαΐου. Αν κι εσείς ενδιαφέρεστε να γίνετε συν-δημιουργοί στο μονοπάτι και την τέχνη της ευτυχίας, διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.akis-angelakis.com/.../to-kynigi-tis-eytychias/