ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Mr Enthusiasm : Ένας υπέροχος άνθρωπος!

Fri Jun 2021
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Mr Enthusiasm : Ένας υπέροχος άνθρωπος!
Ήταν 1997 όταν με επισκέφθηκε στο σπίτι μου ο Χρήστος Γρατσινόπουλος.
Μόλις επέστρεψε μετά από πολυετή διαμονή και σταδιοδρομία στην Αμερική. Εκεί όπου διέπρεψε ως ασφαλιστής και μετά έκανε μεγάλη σταδιοδρομία σαν ομιλητής, στο πλευρό κορυφαίων δασκάλων όπως οι Brian Tracy, Zig Ziglair, Jim Rohn και πολλοί άλλοι. Έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Αμερική ως Mr Enthusiasm από το ύφος και το στυλ των παρακινητικών και εμψυχωτικών ομιλιών του.
Όταν με επισκέφθηκε μου είπε ότι αποφάσισε να επιστρέψει οριστικά στην Ελλάδα και αφού έκανε ενδελεχή έρευνα ανάμεσα από πολλούς άλλους, άκουσε τα καλύτερα για το άτομο μου και μου πρότεινε να συνεργαστούμε στον τομέα της εκπαίδευσης και παρακίνησης ενηλίκων.
Έτσι, ξεκίνησε μια εξαιρετική επαγγελματική σχέση που άνθισε σε μια ανιδιοτελή και γνήσια φιλία. Περνούσαν τα χρόνια, άλλαζαν οι εποχές, η φιλία μας συνεχίστηκε. Κάποια στιγμή μετά μερικά χρόνια, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το Χρήστο που μου είπε ότι είχε καρκίνο και επρόκειτο να χειρουργηθεί. Μετά το αρχικό σοκ, του ευχήθηκα καλή επιτυχία, πράγμα που είχε και ο ίδιος σίγουρο.
Δεν ήρθαν όμως, έτσι τα πράγματα και ο Χρήστος σε λίγο καιρό πέθανε.
Αυτό που αργότερα, μου έλεγε ο αδερφός του ήταν ότι ακόμα και λίγες ημέρες πριν πεθάνει ο Χρήστος έλεγε στους γιατρούς : «Δώστε μου έστω και μια ελπίδα, και αφήστε με εμένα να κάνω τα υπόλοιπα!».
Δεν του την έδιναν, γιατί το τέλος ήταν απελπιστικά κοντά γι’ αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. που μόνος του μεγάλωσε στην Αμερική τέσσερα παιδιά και έκανε μια εκπληκτική σταδιοδρομία στο χώρο της εμψύχωσης και ενδυνάμωσης άλλων ανθρώπων.
Η ευγένεια του και η τιμιότητα του, σε συνδυασμό με το ήθος και το ύφος του, με κάνουν να νοσταλγώ εκείνες τις στιγμές που μαζί μοιραζόμασταν τη σκηνή και δίναμε έμπνευση και κουράγιο σε καλούς ανθρώπους που τόσο το είχαν ανάγκη.
Ας είναι καλά όπου κι αν είναι ο φίλος μου ο Mr. Enthusiasm! (Φωτογραφίες από μια από τις πολλές μας εκδηλώσεις στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ΕΕΔΕ).