3 ιδέες για λιγότερο άγχος

Thu May 2023
3 ιδέες για λιγότερο άγχος
Το άγχος είναι μια ψυχολογική κατάσταση στην οποία ένα άτομο αντιμετωπίζει μεγάλη συναισθηματική πίεση και χρειάζεται  ψυχική ή σωματική ανακούφιση. Συνήθως, συνοδεύεται από συναισθήματα όπως αγωνία, ανησυχία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ανυπομονησία, καχυποψία, αμηχανία. Το άγχος μπορεί να προκαλείται από εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες και μπορεί να επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου.
Οι τρεις πιο κάτω ιδέες μπορούν να το ελαττώσουν:
  1. Ο αθλητισμός ή φυσική άσκηση: Η συχνή κατανάλωση ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.
 
  1. Αναπνευστικές ασκήσεις που χαλαρώνουν. Υπάρχουν πολλές τεχνικές αναπνευστικών ασκήσεων που αν γίνονται συστηματικά, βοηθούν το σώμα και το νου να ηρεμίσουν και να αποκτήσουν περισσότερη σταθερότητα και γαλήνη.
 
  1. Η επαφή με τη φύση: Η συναναστροφή με τη φύση, όπως πεζοπορίες, βόλτες ή ακτοπλοϊκές εκδρομές, μπορούν βελτιώσουν τη συναισθηματική αναστάτωση και να μειώσουν τον άγχος.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για την αποτελεσματική διαχείριση και μείωση του άγχους και του stress, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor.  Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ  
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχεις.