ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ

Mon Nov 2018
ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ
Πολλοί πελάτες μου στις θεραπείες με ρωτούν "Πως να κάνω τους άλλους να με σέβονται περισσότερο;" ή "Πως να κάνω τα παιδιά μου να με αγαπήσουν περισσότερο;" ή "Πως να κάνω τους φίλους μου να με εκτιμούν;" και σε όλους απαντώ ότι αυτό είναι δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο.
Κι αυτό γιατί στην ψυχολογία, τέτοιου είδους "στόχους" τους θεωρούμε ανέφικτους και τους ονομάζουμε "στόχους του πεθαμένου".
Δεν μπορείς να πατήσεις κάποια κουμπιά και να κάνεις τους άλλους να σε αγαπήσουν, να σε εκτιμήσουν ή να σε σέβονται. Απλά, δεν μπορείς!
Ή μάλλον κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να το κάνουν για τους άλλους και αυτοί οι κάποιοι είναι οι μάγισες, οι καφετζούδες και τα μέντιουμ που "εξειδικεύονται" στις "επαναφορές" και ... παραμύθια της χαλιμάς!
Το ευκολότερο και πιο ρεαλιστικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας θεραπευτής ή ένας σύμβουλος είναι να βοηθήσει τον πελάτη του να δουλέψει με τον εαυτό του. Να δουλέψει με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να κατορθώσει να δημιουργεί μέσα του αυτό που αναζητά απ' έξω του.
Το ίδιο λέω και σ' εσάς φίλες και φίλοι.
Αν θέλετε να σας αγαπούν, να σας εκτιμούν και να σας σέβονται περισσότερο, ξεκινήστε αγαπώντας, εκτιμώντας και σεβόμενοι περισσότερο οι ίδιοι τον εαυτό σας.
Κάντε συνήθεια καθημερινά να κάνετε μικρές ή μεγάλες πράξεις που δυναμώνουν τον αυτο-σεβασμό, την αυτο-εκτίμηση και την αγάπη που νοιώθετε γι' αυτόν που κατοικοεδρεύει εντός σας και δεν είναι άλλος από τον εαυτό σας.
Να τον φροντίζετε, να του μιλάτε τρυφερά, να τον "βγάζετε βόλτα", να τον συμπονάτε, να τον παρηγορείτε και να τον νοιάζεστε. Ακριβώς όπως θα κάνατε αν είχατε μαζί σας ένα πεντάχρονο παιδάκι που είχε την ανάγκη σας.
Γιατί αυτό το πεντάχρονο παιδάκι υπάρχει μέσα σας και είναι εκείνο το κομμάτι του εαυτού σας που δεν θα πάψει να υπάρχει ποτέ και περιμένει καθημερινά να ακούσει από εσάς όλα εκείνα που λαχταρούσε και ποτέ δεν τα άκουσε.
Κάντε την αρχή σήμερα. Μιλήστε του, αγκαλιάστε το, δώστε του την αγάπη εκείνη που περιμένετε ή απαιτείτε κάποιοι άλλοι να σας δώσουν. Στο χέρι σας είναι να ξαναχτίσετε μια ευλογημένη παιδική ηλικία ακόμα και σήμερα.
(Μπορώ να δουλέψω μαζί σας μέσα από θεραπευτικές συνεδρίες και να βρείτε την αγάπη, την παρακίνηση, τη δύναμη που ίσως λείπει κάποιες φορές από τη ζωή και την καρδιά σας. Επικοινωνήστε μαζί μου στο 210-2512988 για να μιλήσουμε γι' αυτό, αν ενδιαφέρεστε σοβαρά να κάνετε ριζικές αλλαγές στη ζωή σας προς το καλύτερο και να δώσετε τέλος σε βασανιστικά προβλήματα που σας απασχολούν)