Για τα πρόωρα συμπεράσματα!

Tue Apr 2022
Για τα πρόωρα συμπεράσματα!
"Μπορεί να φαίνονται τρελοί όσοι χορεύουν μπροστά σ' αυτούς που δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική ." - Friedrich Nietzsche
Ποτέ δεν έχουμε αρκετή πληροφόρηση ώστε να κατανοήσουμε ολόκληρη την αλήθεια. Ούτε θα έχουμε ποτέ μια ολοκληρωμένη προοπτική για οτιδήποτε. Ας το θυμόμαστε αυτό ώστε να να μη βάζουμε ετικέτες σε κάτι σαν καλό ή κακό. Υποφέρουμε λιγότερο αν αποδεχόμαστε την πραγματικότητα έτσι όπως είναι. -Inner Journey #346
Ο προσωπικός μου στόχος αυτή την εβδομάδα είναι να μιλήσω σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τη δύναμη της αυτοσυγκράτησης.
Να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα γιατί μπορεί να πέσουμε έξω.
Ειδικά, όταν εκφέρουμε μια γνώμη για έναν άλλο άνθρωπο. Γιατί αν η γνώμη μας είναι λάθος, το αποτέλεσμα θα είναι να πικραθούν, να χαλάσουμε τη σχέση και να μη μας παίρνουν στα σοβαρά άλλοι άνθρωποι, που μοιραστήκαμε μαζί τους τη λάθος επίκριση μας.
Αυτό βέβαια, δεν ισχύει μόνο όταν δημιουργούμε μια γνώμη για κάποιον άνθρωπο αλλά ισχύει και όταν διαμορφώνουμε μια άποψη για μια κατάσταση.
Ποτέ δεν ξέρουμε όλα τα στοιχεία και ας μην πέφτουμε στην παγίδα της πρόβλεψης.
Θυμάστε την ιστορία με τον αγρότη, το γιο του και το άλογο;
Ποτέ δεν μπορούμε να προδικάσουμε αν μια κατάσταση είναι ολοκληρωτικά καλή ή κακή, αν δεν έχουμε δει το τελευταίο μέρος του "δράματος".
(Αν θέλετε να βρείτε πολλές διδακτικές ιστορίες, μαζί με τις ερμηνείες τους, δείτε τη μεγάλη ή τη μικρή τριλογία βιβλίων μου εδώ
"Ιστορίες που θα θυμάσαι για πάντα", "Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους Ανθρώπους" και "Ιστορίες που δυναμώνουν την ψυχή" από τις Εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.)