Το κουράγιο να μην είσαι φυσιολογικός!

Fri Dec 2016
Το κουράγιο να μην είσαι φυσιολογικός!
Κρατήσου μακριά από ανθρώπους που θα μικρύνουν τις φιλοδοξίες σου. Οι μικροί άνθρωποι αυτό κάνουν πάντα. Ενώ οι μεγάλοι άνθρωποι σε κάνουν να νιώσεις ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις μεγάλος – Μάρκ Τουέϊν
Τα πιο αφύσικα, τα πιο παράταιρα, τα πιο ανήθικα πράγματα στον κόσμο γίνονται - αλλά και πάντα γινόντουσαν - από «φυσιολογικούς» ανθρώπους.
Ανθρώπους της διπλανής πόρτας, της «κοινής» λογικής, και της πλειοψηφίας που πάντα συμβιβαζόταν στη σιωπή.
Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να θεωρούν τον εαυτό τους «φυσιολογικό». Κι έτσι ανήκουν σε ομάδες «φυσιολογικών» ανθρώπων και επιδιώκουν να παραμένουν σ’ αυτές γιατί διαφορετικά χάνουν την ταυτότητά τους.
Αλλά το να είσαι ένας τέτοιας μορφής «φυσιολογικός» άνθρωπος, δεν σημαίνει παρά να είσαι μια μετριότητα.
Γιατί οι μετριότητες συνήθως είναι εκείνοι που καταβάλουν προσπάθεια να ανήκουν σε ομάδες που τους κάνουν να αισθάνονται ασφάλεια, μιας και είναι όλοι ίδιοι. Το ίδιο μέτριοι. Το ίδιο συμβιβασμένοι. Το ίδιο προβληματικοί.
Ο άνθρωπος παραμένει μέτριος κάθε φορά που σκόπιμα περιορίζει τον εαυτό του και τα όνειρά του, σ’ εκείνα που έχουν οι φίλοι, οι συγγενείς και το περιβάλλον του. Επειδή φοβάται πώς να ξεχωρίσει θα τον απορρίψουν. Κι’ έτσι, αρνείται να σκεφτεί μεγαλόπνοα.
Κάθε φορά που το παίζεις εκ του ασφαλούς, παραμένεις στη μετριότητα. Κι αυτό επειδή αρνείσαι να πάρεις εκείνα τα ρίσκα που απαιτούνται ώστε να διακριθείς από τους πολλούς, τους «φυσιολογικούς», να ξεχωρίσεις!
Ένα πράγμα θέλω να θυμάσαι: Χρειάζεται κουράγιο για να απομακρυνθείς από τους «φυσιολογικούς» και να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Γιατί αν το κάνεις διακινδυνεύεις να χάσεις ανθρώπους που αγαπάς, διακινδυνεύεις να «στιγματιστείς» και να μείνεις μόνος. Διακινδυνεύεις την ίδια σου την αίσθηση της ασφάλειας.
Παρόλα αυτά, εσύ κάντο.
Μη φοβηθείς να ρισκάρεις, μη φοβηθείς να τολμήσεις, μη φοβηθείς να ξεχωρίσεις.
Μη διστάσεις να περπατήσεις το μονοπάτι!
Γιατί το μονοπάτι στη μεγαλοπρέπεια είναι στρωμένο με τις τύψεις όλων εκείνων των καλών ανθρώπων που παρέμειναν «φυσιολογικοί».
Η δική σου τόλμη να το περπατήσεις είναι και είναι και η πρώτη ύλη στη στόφα του ήρωα και του πρωταθλητή!
15073358_1148228691924336_3680912499277718842_n