Το άλλο πρόσωπο της αγάπης

Tue Jun 2020
Το άλλο πρόσωπο της αγάπης
Επειδή η αγάπη είναι σαν τη δικαιοσύνη, δηλαδή τυφλή, πολλοί άνθρωποι νομίζουν λάθος.
Και το λάθος που κάνουν σχετικά με την αγάπη είναι ότι εκδηλώνεται μόνο με πράξεις και μέσα από την εγγύτητα των ανθρώπων που υποτίθεται ότι αγαπιούνται.
Παρόλα αυτά, η αγάπη δεν είναι μόνο πράξεις και επαφή.
Αγάπη είναι και η δύναμη που σε κρατάει ζεστό όταν σε χωρίζει η απόσταση, όταν οι πράξεις δεν αρκούν και όταν τα λόγια περιττεύουν.
Η αγάπη είναι εκείνη η δύναμη που κάνει ένα γονιό να φύγει μακριά από την οικογένεια του και να βρει δουλειά έξω από τη χώρα που ζουν, προκειμένου να έχουν χρήματα και να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια οι αγαπημένοι του.
Η αγάπη είναι εκείνη η δύναμη που σε κρατάει ξύπνιο όταν ο άνθρωπος που αγαπάς φεύγει από τη ζωή κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γι αυτό.
Η αγάπη είναι η ενέργεια εκείνη που ζεσταίνει το σύμπαν σου όταν ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος που σε νοιάζεται αλλά δεν βρίσκεται κοντά σου επειδή ίσως έτσι, είναι καλύτερα και για τους δυο σας.
Η αληθινή αγάπη είναι εκείνο που δεν δύει ποτέ.
Ότι και αν συμβεί, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα χιλιόμετρα απόσταση κι αν μεσολαβούν.
Η αληθινή αγάπη δεν κρύβεται στα υλικά δώρα και στα αγγίγματα ή τις εμπειρίες μόνο.
Η αληθινή αγάπη είναι το φως του ήλιου που ξεπροβάλει μέσα από τα σύννεφα και σε κρατάει ζεστό όταν όλα γύρω σου είναι κρύα, απόμακρα και εχθρικά.
Εκεί που υπάρχει αληθινή αγάπη η απουσία και η απόσταση αν υπάρχουν, μπορεί να πονούν αλλά καμιά δύναμη δεν έχουν σ' εκείνο που δεν δύει ποτέ!
Κι αυτό για μένα, είναι το άλλο πρόσωπο της αγάπης.