Θυματοποίηση : Μια σύγχρονη "μάστιγα"!

Wed Jul 2022
Άκης Αγγελάκης Business and Life Training
Εκτός από τον COVID, είναι και η θυματοποίηση!
Η μάστιγα πολλών καλών ανθρώπων που καθημερινά έρχονται στη ζωή μου και ζητούν τη βοήθεια μου.
Άνθρωποι ευγενικοί, αξιόλογοι, καλοκάγαθοι, που δυστυχώς, έχουν αφήσει τον εαυτό τους να γίνεται έρμαιο στα χέρια ενός κακοποιητικού συντρόφου, φίλου, συνεταίρου, γείτονα, προϊστάμενου ή οποιουδήποτε άλλου μπορεί να καταδυναστεύει τη ζωή τους και να σκοτεινιάζει τον κόσμο τους.
Κάθε φορά που θεωρείς ότι οι συνθήκες της ζωής σου είναι αποτέλεσμα των πράξεων κάποιου άλλου, γίνεσαι θύμα, ζεις σ' ένα κόσμο θυμού, αβοηθησίας και κατάθλιψης.
Η δουλειά και η ζωή σου βυθίζονται στη μετριότητα και χάνεται η ενέργεια σου στις λάθος κατευθύνσεις.
Από τη στιγμή που θα πάρεις την προσωπική σου ευθύνη για τη ζωή σου, θα αρχίσεις να προχωράς μπροστά με δυναμισμό και ελπίδα!
Όσο περισσότερο θυματοποιείσαι, τόσο περισσότερο βουλιάζεις!
Και όσο περισσότερο βουλιάζεις, τόσο πιο δύσκολο είναι να αναρριχηθείς!
Καμιά δημιουργία δεν βρίσκεται στη θυματοποίηση.
Μονάχα μιζέρια, θλίψη, απελπισία και αδιέξοδα.
Και όμως, ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις το πρώτο βήμα για να απαλλαγείς από το σκοτάδι της απαξίωσης, της κακοποίησης και της καταπίεσης.
Γιατί όπως είχε πει και ο μακαρίτης Jim Rohn "Ο άνθρωπος αλλάζει είτε επειδή ήρθε η ώρα της έμπνευσης ή επειδή ήρθε η ώρα της απόγνωσης".
Ελπίζω μέσα από τις σειρές αυτές να βρεις την έμπνευση και να κάνεις το πρώτο βήμα αν έχεις αφήσει τη ζωή σου στα χέρια κάποιου άλλου που σε απαξιώνει, σε μειώνει, σε κακοποιεί και σε θυματοποιεί.
Εγώ είμαι εδώ για σένα, αν θελήσεις περισσότερη βοήθεια...