Σκοταδόψυχοι ταλαντούχοι!

Sat Feb 2021
Σκοταδόψυχοι ταλαντούχοι!
Δεν υπάρχει ασχημότερο, ελεεινότερο πράγμα στον κόσμο από τον ψυχολογικό και συναισθηματικό εκβιασμό του δυνατού προς τον αδύναμο!
 
Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια κατηγορία ταλαντούχων ανθρώπων που διαθέτουν σκοτεινούς και απάνθρωπους χαρακτήρες.
 
O ευκολότερος τρόπος να «εκμηδενίσει» κάποιος τα ταλέντα του είναι όταν επιδεικνύει μια απάνθρωπη συμπεριφορά.
 
Δυστυχώς, όσο προικισμένος και ταλαντούχος αν είναι κάποιος, όσες ευλογίες και αν διαθέτει, όλες αυτές οι ευλογίες εξαφανίζονται αν η προσωπικότητα του και ο χαρακτήρας του είναι απάνθρωποι, υπέρμετρα εγωιστικοί και αδιάφοροι για το συνάνθρωπο τους.
 
Όταν η ανθρωπιά εκμηδενίζεται χάριν των ηδονών ή των απολαύσεων, τότε αυτό που μένει είναι ανάξιο μνήμης.
 
Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους σκοτεινούς και απάνθρωπους εκβιαστές, βιαστές και κακοποιητές άλλων ανθρώπινων ψυχών.
 
Δεν αξίζει να θυμόμαστε ούτε τα ταλέντα σας, ούτε τις ικανότητες σας, όσο άριστες και αν αυτές ήσαν, αν ως προσωπικότητες υπήρξατε σκοτεινές, βλαβερές και οδυνηρές για άλλους ανθρώπους και αδιάφορες για το κοινό καλό, την ηθική και την ανάπτυξη της μεγάλης οικογένειας που λέγεται «ανθρώπινο είδος».
 
Γι’ αυτό, όλοι και όλες εσείς οι ευλογημένοι αυτής της ζωής που ξεχειλίζετε από ικανότητες και δεξιότητες, φροντίστε να τις χαρίσετε απλόχερα σε όλους εμάς χωρίς να επιβαρύνονται με τον πόνο των δικών σας ρωγμών που μπορεί να κατοικοεδρεύουν βαθειά μέσα στον ψυχισμό σας.
 
Το να είσαι καλός και ταλαντούχος στη δουλειά σου, δεν σου δίνει το δικαίωμα να είσαι κάθαρμα σαν άνθρωπος!
 
Αν χρησιμοποιείς τη δύναμη και την ισχύ σου για να εκβιάσεις, να υποτιμήσεις, να απαξιώσεις και να κακοποιήσεις έναν άλλον άνθρωπο, τότε όσες ευλογίες, δεξιότητες, ικανότητες και αν έχεις, αυτόματα διαγράφονται από επάνω σου.
 
Γίνεσαι το ίδιο τίποτα με την πράξη που κάνεις επάνω στον αδύναμο.
 
Κι αυτό είναι κάτι που σε καθιστά κατώτερο και ανάξιο όλων εκείνων των υπέροχων δώρων που η ζωή σε έχει προικίσει.
 
Γιατί αυτό που τελικά, μετράει στη ζωή αυτή δεν είναι το τι είσαι, τι ξέρεις και τι μπορείς να κάνεις, αλλά τι πραγματικά κάνεις!