Πως να πετυχαίνεις τους στόχους σου!

Wed Feb 2023
Πως να πετυχαίνεις τους στόχους σου!
Όταν μιλάμε για στοχοθεσία εννοούμε τη διαδικασία καθορισμού του τι θέλει να επιτύχει ένας άνθρωπος ή ένας οργανισμός και η περιγραφή ενός σχεδίου για την επίτευξη όλων αυτών.
Αυτό το σχέδιο καλό είναι να περιλαμβάνει τον καθορισμό συγκεκριμένων, μετρήσιμων, εφικτών, σχετικών και χρονικά περιορισμένων στόχων, οι οποίοι χρησιμεύουν σαν ένας οδικός χάρτης για την επιτυχία.
Σκοπός της στοχοθεσίας είναι να δίνει κατεύθυνση και κίνητρα, βοηθώντας τα άτομα και τους οργανισμούς να εστιάσουν τις προσπάθειες και τους πόρους τους σε ότι είναι πιο σημαντικό για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.
3 συμβουλές για αποτελεσματική στοχοθεσία
1. Οι στόχοι σου να είναι συγκεκριμένοι: Βεβαιώσου ότι οι στόχοι σου είναι σαφώς καθορισμένοι και ξεκάθαροι. Αντί να λες "Θέλω να γίνω πιο υγιής", δοκίμασε να καθορίσεις ένα στόχο όπως "Θα γυμνάζομαι για 30 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα".
2. Να είναι μετρήσιμοι: Προσπάθησε να καταμετράς την πρόοδό σου προς την επίτευξη του στόχου σου. Έτσι, θα ξέρεις πότε τον πέτυχες και θα μπορείς να προσαρμόσεις τη στρατηγική σου, αν χρειαστεί.
3. Βάζε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους: Θέσε στόχους που είναι προκλητικοί αλλά εφικτοί. Λάβε υπόψη σου όλα όσα έχεις στη διάθεση σου, τις δεξιότητες σου και τους χρονικούς περιορισμούς όταν βάζεις στόχους ώστε να διασφαλίσεις ότι είναι ρεαλιστικοί. Είναι επίσης σημαντικό να βάζεις εφικτές προθεσμίες για να σε βοηθήσουν να παραμείνεις σε καλό δρόμο.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για την επίτευξη των προσωπικών και επιχειρηματικών στόχων, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
Μπορείτε επίσης, να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 210-2512988 για να σας δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα έχετε.