Μερικά αντίδοτα στην κακή διάθεση και τον πανικό

Fri Nov 2023
Μερικά αντίδοτα στην κακή διάθεση και τον πανικό
Τις περισσότερες φορές οι κρίσεις πανικού είναι αποτέλεσμα «μηρυκασμού» σκέψεων από το παρελθόν και έντονου φόβου ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί.
Αυτό οδηγεί αρχικά, σε μια κακή διάθεση που σταδιακά, χειροτερεύει και μπορεί να οδηγήσει σε κρίση πανικού.
Να μερικά «αντίδοτα» που θα βοηθήσουν να αλλάξεις την κακή σου διάθεση και το άγχος/πανικό, εάν υποφέρεις από κάτι τέτοιο:
✔️ Να σκέφτεσαι μέρα-νύχτα αυτά που θέλεις να πετύχεις και να γίνεις! Μη σταματάς. Δεν έχεις την πολυτέλεια της άρνησης, της κλάψας, της παλινδρόμησης σε ένα παρελθόν που μόνο κακό σου κάνει. Τελεία και παύλα!
✔️ Κάθε σου σκοτεινή σκέψη, κάθε σου σκοτεινή στιγμή, κάθε σου σκοτεινή συμπεριφορά, είτε το καταλαβαίνεις ή όχι, το βλέπουν, το ακούν, το βιώνουν και το «κληρονομούν» τα παιδιά σου!
✔️ Άρχισε να λειτουργείς «σαν να». Σαν ήδη να ήσουν ψύχραιμος, απελευθερωμένος από το άγχος και το φόβο. Ελεύθερος, φωτισμένος, δημιουργικός, μαχητικός, διεκδικητικός και ισορροπημένος/η.
✔️ Κάνε βασική σου αρχή : Να ελπίζεις για το καλύτερο, να προετοιμάζεσαι ψύχραιμα για το χειρότερο. Σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη. Αν αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους, αυτά μόνο προς το χειρότερο θα πάνε.
✔️ Σταμάτα να έχεις απαιτήσεις. Ειδικά, εκείνες που σε πληγώνουν. Εγώ τις ονομάζω άχρηστες απαιτήσεις. π.χ. Δεν μου τηλεφώνησε η ξαδέρφη μου για τα «Χρόνια Πολλά». Όσο λιγότερες απαιτήσεις έχεις από τους άλλους, τόσο λιγότερο θα απογοητεύεσαι. Τόσο πιο δυνατός εσύ θα είσαι και ανεξάρτητος. Απαιτήσεις να έχεις μόνο από τον εαυτό σου, κάθε μέρα που περνάει να γίνεσαι πιο δυνατός και πιο φωτεινός.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας, παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
👉 Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα έχεις και να δούμε εάν μπορείς να εκμεταλλευτείς μία από τις παρεχόμενες υποτροφίες που σου προσφέρουν έκπτωση -50% στα δίδακτρα και αποπληρωμή σε μηνιαίες δόσεις.