Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΘΟΝΕΡΟΥ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και πώς να τον αντιμετωπίζεις!

Mon Aug 2020
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΘΟΝΕΡΟΥ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και πώς να τον αντιμετωπίζεις!
Αναφέρομαι σε όλους εκείνους τους φθονερούς τιποτένιους ανθρώπους που μπορεί να υπάρχουν ακάλεστοι στη ζωή σας και να σας περιτριγυρίζουν!
 
Ακόμα ένα σημείο των καιρών ή και αποτέλεσμα της πανδημίας, είναι η αύξηση των φθονερών «τιποτένιων» που πολιορκούν τις ζωές μας!
 
Σε παλιότερο κείμενο μου είχα γράψει για τους «σκοταδόψυχους» ανθρώπους.
 
Πρώτα τους «ξαδέρφια» οι «τιποτένιοι» είναι άνθρωποι που θρέφονται με το να φθονούν, να ακυρώνουν, να απαξιώνουν και να λασπολογούν για άλλους ανθρώπους που είναι κάτι καλύτερο, μεγαλύτερο ή περισσότερο από αυτούς.
 
Πνίγονται στο φθόνο, τη ζήλεια και το θυμό.
 
Η ματαιοδοξία τους τους οδηγεί στο να κάνουν και να λένε πράγματα που στο τέλος γυρνούν εναντίον τους, μιας και οι ίδιοι πείθουν μόνο ανόητους για τις δήθεν ικανότητες τους.
 
Να θυμάστε ότι είναι πονεμένες ψυχές, πολύ πονεμένες, αυτοί οι «τιποτένιοι».
 
Καμιά δύναμη δεν έχουν επάνω τους η αγάπη, η προσφορά, η αλήθεια και η ταπεινοφροσύνη γιατί οι ίδιοι ξεχειλίζουν από κρυμμένη απόγνωση επειδή τα όνειρα και οι επιθυμίες τους δεν γίνονται πραγματικότητα.
 
Ασφυκτιούν σε μια ζωή που νομίζουν ότι δεν τους «κουμπώνει» μιας και έχουν λιγότερα απ’ όσα λαχταρούν, ενώ παράλληλα, αρρωσταίνουν να τα παρατηρούν να τα έχουν άλλοι.
 
Είναι τραγωδία και μαρτύριο να μη μπορείς να γίνεις αυτό που λαχταράς, ενώ παράλληλα, να μισείς και να ζηλεύεις όλους εκείνους που είναι.
 
Έτσι αισθάνονται και λειτουργούν οι «τιποτένιοι».
 
Κι’ έτσι, αποφασίζουν να τους «μουτζουρώσουν». Με όποιο τρόπο έχουν στη διάθεση τους.
 
Είτε ένα σχόλιο. Ένα κουτσομπολιό. Μια παρατήρηση. Ένα δήθεν παράπονο.
 
Επιστρατεύουν ανθρώπους, σκιές, φαντάσματα και ολόκληρη την πληγωμένη τους φαντασία προκειμένου να δημιουργήσουν ένα κόσμο δικής τους νοοτροπίας και υπόστασης στον οποίο να πρωταγωνιστούν μόνο αυτοί.
 
Και είναι ένας πολύ μοναχικός κόσμος.
 
Τοξικοί άνθρωποι οι «τιποτένιοι». Οι τοξικότεροι όλων ίσως.
Επειδή έρχονται ύπουλα, συγκαλυμμένα, κάτω από πέπλο ενδιαφέροντος ή μεγαλοψυχίας να σε μολύνουν με τα σκουπίδια που κουβαλούν στις ψυχές τους.
 
Όπως τα άδεια βαρέλια, έτσι και οι «τιποτένιοι» κάνουν το μεγαλύτερο θόρυβο στο πέρασμα τους.
 
Το πρώτο σου μέλημα είναι να μην τους αφήσεις να σε πικραίνουν με όλα όσα λένε ή κάνουν για σένα πίσω από την πλάτη σου.
 
Μη τους επιτρέψεις να σε τρομάξουν, να σε εντυπωσιάσουν ή να σε αιφνιδιάσουν. Οι θόρυβοι του τίποτα δεν έχουν καμιά δύναμη επάνω σου!
 
Μια συμβουλή θα σου δώσω: Το μυστικό της δύναμης απέναντι στους «τιποτένιους» που σε φθονούν και σε ζηλεύουν, δεν είναι ούτε η σιωπή, ούτε η αδιαφορία.
 
Θεωρούν αδυναμία τη σιωπή σου και έτσι, δυναμώνουν την κακία τους.
 
Θεωρούν επίσης, υπεροψία την αδιαφορία σου και γίνονται ακόμα πιο τοξικοί απέναντι σου.
 
Η σιωπή σου και η αδιαφορία σου τους δυναμώνουν.
 
Εσύ κοίτα να γελάς με όλους εκείνους τους "σκυμμένους" από το φθόνο ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν και να τους τροφοδοτείς συστηματικά με τις επιτυχίες σου!
 
Όσο περισσότερες είναι αυτές, τόσο πιο σκοτεινοί, μακάβριοι, φθονεροί και πικρόχολοι αυτοί θα γίνονται μέχρι να ...σκάσουν τελικά, από το κακό τους και να βγουν μια για πάντα από τη ζωή σου!