Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Mon Sep 2019
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Είναι εκείνη η δεξιότητα μέσα από την οποία μπορείς να σκέφτεσαι τις τυχόν επιπτώσεις ή τα οφέλη που θα έχει μια απόφαση που θα πάρεις σήμερα και θα την βάλεις σε εφαρμογή.   Με άλλα λόγια, να σκέφτεσαι τα υπέρ και τα κατά μιας απόφασης προτού καταλήξεις σ’ αυτήν.
Είναι μια δεξιότητα που μαθαίνεται και χαρακτηρίζει όλους τους επιτυχημένους σε κάθε τομέα της ζωής.
Αντίθετα, η εστίαση στο βραχυχρόνιο, ειδικά στην άμεση ευχαρίστηση, συνήθως, παρασύρει τον άνθρωπο να χάνει μελλοντικές μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή ή στη δουλειά του.
Συνήθως κάτι τέτοιο γίνεται από επιπόλαιους ή αδαείς ανθρώπους που το μόνο που τους νοιάζει είναι ένα εύκολο, ευχάριστο παρόν, άσχετα αν οι επιπτώσεις αυτής τους της απόφασης έχουν μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες επάνω τους.
Φίλες και φίλοι, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να προπονηθείτε και να συμπεριλαμβάνετε τη δεξιότητα της μακροχρόνιας προοπτικής σε ότι κι αν κάνετε.
Πάντα να ρωτάτε τον εαυτό σας πριν πάρετε μια απόφαση:
  • Μπορεί η συγκεκριμένη δράση να με φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση των ονείρων, των στόχων μου και του σκοπού της ζωής μου;
  • Με ποιο τρόπο αυτό που κάνω τώρα με ωφελεί μακροχρόνια;
Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε καλό θα είναι να τροποποιήσετε όλα όσα σκέφτεστε να κάνετε και να τα κάνετε περισσότερα συμβατά και ταιριαστά με τα όνειρα, τους στόχους και τον σκοπό σας.
Μην πέφτετε στην παγίδα της άμεσης ικανοποίησης γιατί μόνο σε μπελάδες μπορεί να σας οδηγήσει μακροχρόνια.
Και μετά, μπορεί να είναι αργά να αλλάξετε ή να επουλώσετε τη ζημιά που έχει γίνει.
Βάλτε τη μακροχρόνια προοπτική στη ζωή σας και θα δείτε ότι ποτέ δεν πρόκειται να μετανιώνετε για τις αποφάσεις σας.