Η ΑΥΤΟ-ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ

Fri Jul 2020
Η ΑΥΤΟ-ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ
Είναι η ικανότητα να μπορείς να αγκαλιάζεις και να προστατεύεις τον εαυτό σου από το σκοτάδι του εκείνες τις στιγμές που νοιώθεις και είσαι ευάλωτος.
Όταν σε πνίγουν οι ενοχές, οι τύψεις, η αναξιότητα και η αίσθηση της αποτυχίας, τότε είναι που πρώτος ΕΣΥ χρειάζεται να δείξεις συμπόνια στον ίδιο σου τον εαυτό.
Γιατί αυτή η συμπόνια είναι και το βάλσαμο στον κάθε λογής πόνο, στην αγωνία και αναστάτωση που δημιουργείται στο επίκεντρο της ύπαρξης σου.
Αν μάθεις να δείχνεις συμπόνια στον εαυτό σου ακόμα και για πράγματα που εσύ ευθύνεσαι, τότε θα σου είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις και να ξεπερνάς εμπόδια και δυσκολίες που σου παρουσιάζονται στη ζωή.
Ο εαυτός σου κρύβει μέσα του ακόμα έναν εαυτό.
Κρύβει εκείνο το μικρό παιδάκι που κάποτε ήσουν και ήσουν τόσο ευάλωτο, εύθραυστο και αγνό.
Τότε που πίστευες σαν αληθινά όλα όσα έβλεπες και βίωνες.
Τότε που η ψυχούλα σου ήταν μια κόλα άγραφου χαρτιού και επάνω της σταδιακά, άρχισες να μετράς όλα όσα σου συνέβαιναν και έτσι όπως εσύ τα καταλάβαινες.
Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να συμπονάς αυτό το κομμάτι του εαυτού σου.  Γιατί όσο νωρίτερα το κάνεις, τόσο πιο ώριμα θα ζεις.
Το μικρό παιδάκι πασχίζει ακόμα να ακουστεί και όσο το αγνοείς, το εξαγριώνεις, το φοβίζεις και το κακοποιείς.
Δείξε συμπόνια στο μικρό και στο μεγάλο σου εαυτό, έτσι όπως θα έδειχνες σε ένα άγνωστο άνθρωπο που θα σε σταματούσε στο δρόμο εκλιπαρώντας τη βοήθεια σου.
Η αυτό-συμπόνια θεραπεύει, γαληνεύει, δυναμώνει τη ψυχή σου.
Της δίνει φτερά να πετάξει ψηλότερα. Να ανέβεις επίπεδο.
Να αγγίξεις την πρώτη ύλη που είχαν τα όνειρα των γονιών σου για σένα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησες το ταξίδι σου σ’ αυτή τη ζωή.
Μη χάνεις ούτε μια στιγμή χωρίς να συμπονάς τον ίδιο σου τον εαυτό όταν αυτός υποφέρει γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σένα έτσι όπως εσύ είσαι μοναδικά πλασμένος για να το επιτύχεις!