ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ!

Thu Jan 2021
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ!
Αν είστε επαγγελματίας πωλητής, μην αγχώνεστε με ορισμένους από εκείνους τους υποψήφιους πελάτες που δεν αγοράζουν από εσάς!
Γιατί αν πραγματικά πιστεύετε σ’ αυτό που πουλάτε, αν πιστεύετε στις ικανότητες σας και στον εαυτό σας, αν τελικά, πιστεύετε ότι ο πελάτης θα ωφεληθεί αγοράζοντας από εσάς, τότε αδιαφορήστε παντελώς για όλους αυτούς που αδιαφορούν για εσάς.
Αντίθετα, αφιερώστε χρόνο και ενέργεια στο να εντοπίσετε, να προσεγγίσετε και να χτίσετε γερές βάσεις με υποψήφιους πελάτες που θα είναι ανοιχτοί στο να συζητήσουν μαζί σας τις προτάσεις σας.
Δυστυχώς, υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που απορρίπτουν από άγνοια και όχι από γνώση.
Γι’ αυτό και μια δική μου «ατάκα» που πολλές φορές λέω σ’ αυτούς είναι «Αν είναι να με απορρίψετε, απορρίψτε με από γνώση και όχι από άγνοια».
Σήμερα πλέον, και μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πείρας σε επιτυχίες και αποτυχίες, έχω το δικαίωμα και την επιλογή να επιλέγω τους σώφρονες υποψήφιους αντί να επιτρέπω στον εαυτό μου να καταναλώνεται με όλους εκείνους οι οποίοι ποτέ δεν πρόκειται να αγοράσουν από εμένα.
Γι’ αυτό άλλωστε, εδώ και κάμποσα χρόνια έχω θεσμοθετήσει στη ζωή μου την βασική αρχή που υπαγορεύει ότι «Αν είναι να χάσω, ας χάσω όσο νωρίτερα γίνεται».  Πράγμα που με κάνει να πιστοποιώ έγκαιρα σε ποιους υποψήφιους θα αφιερώσω τον πολύτιμο χρόνο και φαιά ουσία μου.
Σας προτρέπω να κάνετε κι εσείς το ίδιο.
Ποτέ μην προσπαθείτε να γοητεύσετε εκείνους που δεν ενδιαφέρονται και ποτέ δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν για εσάς.
Μάθετε καλά πώς να ξεχωρίζετε τους ΣΩΣΤΟΥΣ υποψήφιους πελάτες από τους υπόλοιπους υποψήφιους πελάτες.
Γιατί αν δεν το κάνετε αυτό, τότε φοβάμαι ότι δυστυχώς, θα γίνεστε θύματα αυτού που ονομάζω «πωλησιακή κακοποίηση».
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την ξοδεύουμε απευθυνόμενοι στους λάθος υποψήφιους πελάτες.
Ένας πελάτης θεωρείται «λάθος υποψήφιος» όταν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που απορρίπτουν από άγνοια, όταν είναι δύσκαμπτος ξερόλας ή όταν είναι αρνητικά προκατειλημμένος και εχθρικός προς εσάς.
Να θυμάστε πως σε εποχές απρόβλεπτες, εχθρικές και «ασύμμετρες» η ανθρώπινη ψυχολογία σκοτεινιάζει, διαστρέφεται, με αποτέλεσμα ο θυμός, η καχυποψία, η μνησικακία και η αβεβαιότητα να επισκιάζουν πολλές φωτεινές πλευρές συμπεριφοράς κατά τα άλλα απόλυτα φυσιολογικών ανθρώπων.
Σκεφτείτε το και δράστε ανάλογα!
Δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι πελάτες, οι σωστοί υποψήφιοι πελάτες!
Μάθετε να εντοπίζετε τους σωστούς και αφιερώνετε χρόνο και ενέργεια στο να διαπραγματεύεστε και να μιλάτε μαζί τους με στόχο την πωλησιακή επιτυχία, την συνεργασία και την ωφέλεια όλων σας!