3 απλοί και εύκολοι τρόποι για να διατηρείς την ψυχραιμία σου!

Fri Feb 2023
3 απλοί και εύκολοι τρόποι για να διατηρείς την ψυχραιμία σου!
Διατήρηση της ψυχραιμίας σημαίνει να μπορούμε να διατηρήσουμε μια κατάσταση συναισθηματικής και ψυχολογικής σταθερότητας, ακόμη και σε αγχωτικές ή δύσκολες περιπτώσεις.
Συμπεριλαμβάνει τη διαχείριση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών μας με ένα τέτοιο τρόπο που να εμποδίζει το άγχος, την απογοήτευση ή το θυμό να μας κατακλύσουν.
Η ψυχραιμία μας βοηθά το άτομο να σκεφτόμαστε πιο καθαρά, να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις και να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά σε δύσκολες καταστάσεις.
Προωθεί επίσης την αίσθηση της ειρήνης, της χαλάρωσης και της ευεξίας.
3 εύκολοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς την ψυχραιμία σου σε δύσκολες καταστάσεις:
1. Μάθε να ηρεμείς, να χαλαρώνεις και εξασκήσου στην ενσυνειδητότητα (mindfulness) και στις βαθιές αναπνοές: Η λήψη αργών, βαθιών αναπνοών και η εστίαση στην παρούσα στιγμή μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του νου και στη μείωση του στρες.
2. Να γυμνάζεσαι τακτικά: Η σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος.
3. Προσπάθησε και βρες μια υγιή διέξοδο για το άγχος: Είτε πρόκειται για δημιουργικές ενασχολήσεις όπως η τέχνη ή η συγγραφή, είτε για συζήτηση με έναν φίλο, είτε για ενασχόληση με ένα χαλαρωτικό χόμπι. Αν καταφέρεις να εκτονώνεις το άγχος σου εύκολα, ευχάριστα και δημιουργικά, θα δεις ότι πολλά πράγματα στη ζωή σου θα αρχίσουν να γίνονται πολύ πιο εύκολα και θα ζεις περισσότερο γαληνημένα, ήρεμα και δημιουργικά.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές για διατήρηση της ψυχραιμίας παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/
Μπορείτε επίσης, να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 210-2512988 για να σας δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που θα έχετε.