ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ!

Thu Oct 2017
ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ!
Που σημαίνει ότι σαν επαγγελματίας  που είσαι ο χρόνος σου είναι πολύτιμος για να τον ξοδεύεις σε λάθος υποψήφιους πελάτες.
 
Να μερικές ενέργειες που αξίζει τον κόπο να συμπεριλάβεις στις δραστηριότητές σου ώστε να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια με ανθρώπους που ποτέ δεν πρόκειται να αγοράσουν από εσένα:
 
Πιστοποίηση και Προ-πώληση : Η δική σου πωλησιακή δύναμη.
 

Η Πιστοποίηση και η Προ-πώληση πάντα προηγούνται της κάθε προσφοράς, αλλά και της ίδιας της πώλησης

 
Πιστοποίηση σημαίνει να καταβάλεις κάθε δυνατή προσπάθεια πριν κλείσεις ένα πρώτο ραντεβού, ώστε ο υποψήφιος πελάτης να είναι ΣΩΣΤΟΣ υποψήφιος πελάτης. Διαφορετικά, έχασες χρόνο, χρήμα και πολύτιμη ενέργεια.
 
Προ-πώληση σημαίνει να λειτουργείς με δεσμεύσεις. Ποτέ μην  προχωράς στο επόμενο βήμα της πωλησιακής διαδικασίας αν πρώτα δεν έχεις εξασφαλίσει τη δέσμευση του υποψήφιου πελάτη ότι ενδιαφέρεται σοβαρά.
 
Γι αυτό, σου προτείνω να φτιάξεις προφίλ των κατηγοριών των ιδανικών πελατών που αναζητάς. Profiling σημαίνει να ξέρεις την απάντηση στην ερώτηση «Σε ποιους απευθύνομαι;»
 
Άσκηση : Φτιάξε 20 διαφορετικά προφίλ ανθρώπων που θέλεις να προσελκύσεις στην επαγγελματική σου ζωή σαν πελάτες.  Στα προφίλ να συμπεριλάβεις και ανθρώπους που θέλεις να συνεργαστείς μαζί τους ως κέντρα επιρροής.
 

Αμέσως μετά, άρχισε να εστιάζεις την προσοχή και την προσπάθειά σου αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν τις προδιαγραφές αυτές!

 
Φρόντισε ακόμα και τηλεφωνικά να πιστοποιείς. Τηλεφωνική ή άλλη, πιστοποίηση με τις σωστές (σκληρές) ερωτήσεις .  Πιστοποίηση σημαίνει επίσης, να μη δείχνεις υπερβολική προθυμία να κλείσεις ένα πωλησιακό ραντεβού με κάποιον για τον οποίο δε γνωρίζεις αν έχει τις βασικές προδιαγραφές να γίνει πελάτης σου.  Γι αυτό, να κάνεις μερικές «σκληρές» ερωτήσεις από το τηλέφωνο, ώστε με τις απαντήσεις που θα σου δώσει να αποκαλύψει την ικανότητα ή ανικανότητά του να γίνει πελάτης σου. Κάντο, μη φοβηθείς!
 
Δεν μπορείς να χάσεις κάτι που ποτέ δεν ήταν δικό σου! Γι αυτό μη γίνεσαι «γενναιόδωρος» στο να χαρίζεις το χρόνο σου ή να μοιράζεις προσφορές απερίσκεπτα.