ΤΑ ΟΔΥΝΗΡΑ "ΤΣΑΦ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ και η ευγένεια του ανταγωνιστή.

Mon Nov 2019
ΤΑ ΟΔΥΝΗΡΑ “ΤΣΑΦ” ΤΗΣ ΖΩΗΣ και η ευγένεια του ανταγωνιστή.
Μια συγκινητική χθεσινοβραδινή αληθινή ιστορία.
Επειδή έχω νέο γιο που παράλληλα, με τις σπουδές του αθλείται, και έχει τα δικά του όνειρα και φιλοδοξίες, η χθεσινή σκηνή από τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα μου μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στη μνήμη.
Και θα μου μείνει γιατί κάθε 18χρονος νέος έχει φιλοδοξίες, όνειρα, στόχους και πολλοί από αυτούς παλεύουν σκληρά να τα κατακτήσουν.
Όμως, υπάρχουν - πάντα δυστυχώς, θα υπάρχουν - φορές που γίνονται λάθη και απροσεξίες. Τα λεγόμενα "τσαφ" στο ποδόσφαιρο.
Έτσι και χτες το 18χρονο παληκαράκι κάτω από τις εστίες του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ έκανε ένα λάθος και δέχτηκε ένα γκολ που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Δυο πράγματα δεν θα ξεχάσω. Το περίλυπο ύφος στα μάτια του και την έκφραση του προσώπου του, σαν να είχε χαθεί ολόκληρος ο κόσμος από μπροστά του. Το δεύτερο ή ευγενική, γεμάτη νιάξιμο και συμπόνοια συμπεριφορά του αρχηγού της ΑΕΚ Πέτρου Μάνταλου στο να τον παρηγορήσει και να του δώσει λίγο κουράγιο και ψυχική δύναμη.
Όμορφες σκηνές, απόλυτα ανθρώπινες! Σκηνές για να διδάσκουμε στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας και στον ίδιο μας τον εαυτό.
Πάντα με τα "τσαφ" υπάρχει κάτι φωτεινό που θα πρέπει να αναζητούμε. Πολλές φορές, αυτό το φως μπορεί να έρθει κοντά μας από εκεί που δεν το περιμέναμε.
Κουράγιο αγόρι μου, θα προχωρήσεις στα καλύτερα γιατί αξίζεις! Ένα λάθος δεν φέρνει το τέλος του κόσμου για σένα.
Μπράβο λεβέντη Μάνταλε! Μπράβο σου άνθρωπε Μάνταλε!
Μακάρι όλοι μας να γινόμαστε ευγενέστεροι, σοφότεροι και καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τέτοιες εμπειρίες.
Διαβάστε το ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα εδώ