Από τον "εγκλεισμό" στη δημιουργία!

Sat Apr 2020
Τρεισ ιδεεσ για επαγγελματιεσ που μενουν σπιτι(2)
Φίλες και φίλοι, έχω μάθει σε όλη μου τη ζωή να εκμεταλλεύομαι δημιουργικά και στρατηγικά κάθε εμπόδιο, δυσκολία και κρίση που εμφανίζεται στο δρόμο μου. Επειδή ξέρω πως η ίδια η κρίση, η ίδια η ζωή ΔΕΝ ενδιαφέρονται για μένα. ΕΓΩ όμως, ενδιαφέρομαι για μένα, για τους αγαπημένους μου και τους συνανθρώπους μου. Να λοιπόν, τι κάνω όλον αυτό τον καιρό μέσα από το σπίτι.
 
ΟΡΓΑΝΏΝΟΜΑΙ : Νοικοκυρεύω κάθε λογής εκκρεμότητες, τακτοποιώ τα σχέδια, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις στρατηγικές μου. Δουλεύω επάνω σε καινούργια πράγματα. Πράγματα χρήσιμα για την "επόμενη ημέρα". Όποια κι αν είναι αυτή.
 
ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΜΑΙ : Μαθαίνω νέα προγράμματα, παρακολουθώ μαθήματα σε πολλά διαφορετικά θέματα, διαβάζω, ερευνώ, αναλύω. Βάζω το μυαλό μου να σκεφτεί δημιουργικά. Προβληματίζομαι, αναζητώ και βρίσκω λύσεις σε πολλαπλά θέματα και βασανιστικά ερωτήματα που μέχρι πρότινος ήταν αναπάντητα.
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΏ : Με φίλους, πελάτες, ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επικοινωνώ μ' εμένα! Ακούω, αφουγκράζομαι, ενθαρρύνω εκεί που χρειάζεται. Παίρνω πρωτοβουλίες προσφοράς εκεί που βλέπω ότι θα πιάσουν τόπο. Συμμετέχω και συνεισφέρω όσο και όπου μπορώ.
 
Πολλοί λένε ότι "κάθε κρίση κρύβει ευκαιρίες". Αυτή η δύσκολη, η σκοτεινή περίοδος που ζούμε, εμένα αυτές τις ευκαιρίες μου προσφέρει και τις εκμεταλλεύομαι.
 
Αν κι εσείς, συμφωνείτε μαζί μου, δεν έχετε παρά να κάνετε το ίδιο.