Σκέψεις εγκλεισμού και πανδημίας!

Thu Nov 2020
Σκέψεις εγκλεισμού και πανδημίας!
Έτσι όπως προχωράει η κατάσταση με τον εγκλεισμό, την πανδημία να απλώνεται και τις αντοχές μας να λιγοστεύουν, ΤΩΡΑ είναι που μας χρειάζονται όλα τα αποθέματα σε ψυχραιμία, υπομονή και προνοητικότητα.
Ψυχραιμία γιατί θα περάσει κι αυτό. Τίποτε δεν διαρκεί για πάντα.  Τα πάντα προχωρούν. Όλα είναι παροδικά, προσωρινά και περαστικά. Να το θυμόμαστε.
Υπομονή γιατί το εμβόλιο και η θεραπεία είναι θέμα λίγων μηνών. Τώρα είναι που χρειάζεται υπομονή ώστε να μην παρασυρθούμε από ενθουσιασμό και επιπολαιότητα. Τώρα πρέπει να δείξουμε αυτο-πειθαρχία και να χαλιναγωγήσουμε την ανάγκη που όλοι έχουμε να βγούμε, να αγκαλιαστούμε, να μοιραστούμε στιγμές ζωής και χαράς.
Προνοητικότητα για να μπορέσει καθένας από εμάς να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του στη σκακιέρα μιας ζωής που για άλλη μια φορά προβλέπεται να μην είναι ίδια με εκείνη που αφήνουμε πίσω μας.   Να θυμόμαστε την αλήθεια αυτή.   Η ζωή μας θα είναι διαφορετική από εκείνη που ζούσαμε μέχρι τον φετινό Μάρτιο.  Άσχετα με το εμβόλιο και τη θεραπεία, πολλά έχουν αλλάξει και θα εξακολουθήσουν να αλλάζουν.  Ας προνοήσουμε με δημιουργικότητα, στρατηγική και φαντασία ποια θα είναι τα βήματα μας στο νέο κόσμο που θα ξεδιπλωθεί μόλις αυτή η περιπέτεια κάνει τον κύκλο της και ολοκληρωθεί.
Ας αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για όλες εκείνες τις περιπέτειες που μας περιμένουν...