Οι πρόθυμοι "σύμβουλοι"

Thu Aug 2022
Άκης Αγγελάκης Business and Life Training
Στη ζωή σου πάντα θα βρίσκονται πρόθυμοι "παντογνώστες" να σε συμβουλεύσουν στην καλύτερη περίπτωση, ή να σε επικρίνουν και να σε απαξιώσουν στη χειρότερη.
Το θέμα με όλους αυτούς είναι ότι η πλειοψηφία τους είναι είτε θεωρητικοί ή "καναπεδάκηδες" που σημαίνει ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτό που εσύ παλεύεις να δημιουργήσεις.
Μου προξενεί μεγάλη εντύπωση ότι οι πλέον πρόθυμοι για να σε συμβουλεύουν είναι όλοι εκείνοι που δεν έχουν καν τολμήσει να κοιτάξουν κατάματα αυτό για το οποίο σε συμβουλεύουν!
Άνθρωποι άσχετοι, επιπόλαιοι, ή και κακοπροαίρετοι πολλές φορές, θα προσπαθήσουν να σε πείσουν πως όλα όσα κάνεις δεν καταλήγουν πουθενά, εκτός και αν ακούσεις τη δική τους συμβουλή ή γνώμη.
Κάποιοι άλλοι, με δήθεν "αδελφικό" ενδιαφέρον θα εκφέρουν την ανησυχία τους για σένα και την εξέλιξη σου, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καν τολμήσει να μάθουν για ποιο πράγμα αγωνίζεσαι και πόσες είναι οι προσπάθειες που έχεις καταβάλει.
Γι' αυτό, κάθε φορά που με στόμφο, σοβαροφάνεια και επίπλαστη αυτοπεποίθηση εκφέρουν τα "βαρύγδουπα" λόγια τους, εσύ χαμήλωσε τα μάτια σου, ρίξε μια ματιά στο ρολόι σου και πες τους ότι θα στα εξηγήσουν κάποια άλλη φορά γιατί εσύ έχεις αργήσει για να πας σε κάποιο ραντεβού σου.
Φύγε μακριά τους και συνέχισε στο μονοπάτι σου.