Οι 7 πυλώνες της πωλησιακής επιτυχίας

Sat Apr 2024
Οι 7 πυλώνες της πωλησιακής επιτυχίας
Στις πωλήσεις, έχω ανακαλύψει ότι αυτό που πάντα μετρούσε και θα εξακολουθήσει να μετράει, είναι τα αποτελέσματα μας και όχι οι προθέσεις μας.
Εάν είσαι πωλητής και στοχεύεις στην αύξηση των παραγωγικών και πωλησιακών σου αποτελεσμάτων, να τι σου προτείνω να θυμάσαι και να εφαρμόζεις στην πράξη:
📌Μη συγχέεις το συναίσθημα με το χρήμα. Δηλαδή, μην επιτρέπεις στη διάθεση σου να επηρεάζει και να προκαθορίζει τη διάθεση σου. Γιατί ο πωλητής που κάνει κάτι τέτοιο είναι ήδη χαμένος, προτού καν ξεκινήσει. Το κυνήγι των πωλήσεων που έχει σαν στόχο την κερδοφορία δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που μπορεί να συμβαίνουν μέσα στο μυαλό του επαγγελματία των πωλήσεων.
📌Μάθε να συμβιώνεις αρμονικά και να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά την απόρριψη. Η απόρριψη είναι μέρος της δουλειάς σου, ακριβώς όπως τα κενά αέρος είναι μέρος της δουλειάς ενός πιλότου. Ακριβώς, όπως οι λακκούβες στο δρόμο είναι μέρος της δουλειάς ενός οδηγού λεωφορείου. Ακριβώς, όπως η τρικυμία είναι μέρος της δουλειάς ενός καπετάνιου.
📌Να κάνεις σοφή διαχείριση όλων των συναισθημάτων σου. Ειδικά εκείνων των συναισθημάτων που είναι υψηλής έντασης όπως είναι ο φόβος, το άγχος, ο ενθουσιασμός, η απελπισία, η αγωνία και η απογοήτευση.
📌Διάβασε, ρώτησε, συμβουλεύσου και φρόντισε να γίνεις γνώστης και «πλοηγός» των σκέψεων σου, ώστε τα συναισθήματα που τις ακολουθούν να είναι παρεμφερή. Οι σκέψεις γεννούν συναισθήματα και τα συναισθήματα σε σπρώχνουν στη δημιουργία, την καταστροφή ή την αδράνεια.
📌Η κατάλληλη προετοιμασία, η προπόνηση και η πρόβα σε κείμενα, μεθόδους και τεχνικές είναι το Α και το Ω της επιτυχίας. Όσο περισσότερο «προπονημένος» είσαι όταν μιλάς και συνδιαλέγεσαι με πελάτες, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κλείνεις δουλειές με επιτυχία.
📌Να βάζεις ξεκάθαρους, σαφείς, μετρήσιμους στόχους που να κυνηγάς καθημερινά. Να έχεις πάντα Ξεκάθαρο Αντικειμενικό Σκοπό πριν κάνεις ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα, πριν κλείσεις ένα ραντεβού, πριν ξεκινήσεις μια συνάντηση ή μια παρουσίαση. Ποτέ μην αφήνεις τίποτε στην τύχη.
📌Να έχεις πίστη στον εαυτό σου, στις ικανότητες σου, στα προϊόντα σου και την εταιρία σου. Η πίστη πάντα κάνει θαύματα! Αλλά μόνο σε αυτόν που πιστεύει. Τα θαύματα είναι δυο ειδών. Τα εσωτερικά, δηλαδή όλα εκείνα που γίνονται μέσα στο μυαλό μας και τα εξωτερικά, όλα εκείνα που πραγματοποιούνται μέσα από τις πράξεις μας.
📌Να ακολουθείς συγκεκριμένες δράσεις. Να κάνεις μόνο όλα όσα ανήκουν στην κατηγορία των Δραστηριοτήτων Υψηλής Ρευστοποίησης (ΔΥΡ). Κάθε επάγγελμα έχει τις δικές τους. Οι ΔΥΡ είναι όλα όσα μόνο εσύ μπορείς και πρέπει να κάνεις, ώστε αν τα κάνεις, η κερδοφορία σου αυξάνεται. Ποιες είναι οι δικές σου ΔΥΡ;
Αν κάνεις πράξη όλα τα παραπάνω, τότε να είσαι σίγουρος πως η επιτυχία δεν άλλη επιλογή από το να σου υποκλιθεί και να σου χαρίσει τα ομορφότερα της δώρα!
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές γύρω από δεξιότητες ασφαλιστικών πωλήσεων παρουσιάζονται αναλυτικά στο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Life Insurance Sales Mentor. Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ https://www.akis-angelakis.com/avideo/qualified-business-and-life-mentor/ Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να εξετάσουμε την πιθανότητα υποτροφίας στο πρόγραμμα που παρέχει έκπτωση -50% στα δίδακτρα.