Μια αναγκαιότητα της εποχής μας!

Fri Sep 2023
Μια αναγκαιότητα της εποχής μας!
Μια αναγκαιότητα της εποχής μας!
Όπως όλοι βλέπετε η ζωή μας σήμερα απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα, αυτοσυγκέντρωση και προσπάθεια από την πλευρά μας.
Η στροφή σε θετικότερη ψυχολογική στάση αποτελεί πλέον μια θεραπευτική αναγκαιότητα για όλους μας!
Η θετική ψυχολογία είναι η επιστημονική μελέτη της ανθρώπινης ευημερίας και της βέλτιστης λειτουργίας. Επικεντρώνεται στις θετικές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας, όπως η ευτυχία, η ευημερία και τα θετικά συναισθήματα, και όχι μόνο στη θεραπεία της ψυχικής ασθένειας ή της παθολογίας. Η θετική ψυχολογία επιδιώκει να κατανοήσει πώς τα άτομα μπορούν να ευδοκιμήσουν και να επιτύχουν το πλήρες δυναμικό τους σε όλες τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων, της εργασίας και της προσωπικής ανάπτυξης.
Η θετική ψυχολογία εμφανίστηκε ως ξεχωριστός τομέας μελέτης στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έκτοτε έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Ορισμένοι από τους βασικούς τομείς έρευνας στο πλαίσιο της θετικής ψυχολογίας περιλαμβάνουν την ευγνωμοσύνη, την ανθεκτικότητα, τις θετικές σχέσεις, την ενσυνειδητότητα και τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα.
Οι επαγγελματίες της θετικής ψυχολογίας στοχεύουν να βοηθήσουν τα άτομα και τις κοινότητες να καλλιεργήσουν θετικά συναισθήματα, να ενισχύσουν την ευημερία τους και να αναπτύξουν τις δυνάμεις και τις αρετές τους. Οι παρεμβάσεις θετικής ψυχολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν ασκήσεις όπως η συγγραφή ημερολογίου ευγνωμοσύνης, η εκτέλεση πράξεων καλοσύνης και η εξάσκηση διαλογισμού ενσυνειδητότητας (mindfulness). Οι παρεμβάσεις αυτές έχει διαπιστωθεί ότι έχουν μια σειρά από οφέλη, όπως η μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και άγχους, η αύξηση της ικανοποίησης από τη ζωή και η βελτίωση της σωματικής υγείας.
Πολλά περισσότερα θέματα, τεχνικές, παραδείγματα, ασκήσεις και πρακτικές γύρω από την επιστήμη και την πρακτική της θετικής ψυχολογίας για μια καλύτερη ζωή παρουσιάζονται αναλυτικά στο μακροχρόνιο Πρόγραμμα με Διεθνή Πιστοποίηση Qualified Business & Life Mentor.  Μπορείς να δεις αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, σε ποιους απευθύνεται, τη διάρκεια, τα μαθήματα και τη Διεθνή Πιστοποίηση πατώντας εδώ 
Μπορείς επίσης, να επικοινωνήσεις μαζί μου στο 210-2512988 για να σου δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχεις.