ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΓΕΤΗΣ

Sat May 2020
ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΓΕΤΗΣ
Πιστεύω ακράδαντα ότι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει ηγέτης.
Για αρχή,  κάθε άνθρωπος είναι ήδη ηγέτης του εαυτού του, της ζωής του και των αγαπημένων του.
Άλλοι το αντιλαμβάνονται και άλλοι όχι.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε πράξη, σκέψη, απόφαση, δράση ή αδράνεια επηρεάζει σε κάποιο βαθμό το πεπρωμένο και το περιβάλλον του.
Μια πρωταρχική ηγετική δεξιότητα, ιδιότητα, ικανότητα ή χαρακτηριστικό είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας, ειδικά όταν οι καταστάσεις και οι συγκυρίες είναι δύσκολες.
Η διατήρηση της ψυχραιμίας είναι υποχρέωση, καθήκον και δικαίωμα κάθε ηγέτη.
Για να μπορεί να παραμένει ψύχραιμος στα δύσκολα ο ηγέτης δεν έχει παρά να θυμάται πόσο σημαντικός είναι στη ζωή των αγαπημένων του και όλων όσων τον ακολουθούν, τον πιστεύουν, τον θαυμάζουν και εξαρτώνται ίσως, από αυτόν.
Η αληθινή ηγεσία ξεκινάει από την ικανότητα να ζούμε τη ζωή μας σε αρμονία με τις βαθύτερες αξίες μας.  Και οι αξίες αυτές να είναι σημαντικές και να έχουν στόχο τη βαθύτερη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, στο περιβάλλον και στη ζωή γενικότερα.
Πολλοί μπερδεύουν τους λαοπλάνους με τους αληθινούς ηγέτες.
Ο Χίτλερ για παράδειγμα, δεν ήταν ηγέτης.  Δολοφόνος, απατεώνας και λαοπλάνος ήταν.
Βαθιά μέσα του, ούτε και ο ίδιος πίστευε ότι ήταν ηγέτης.  Γιατί αν αληθινά το πίστευε, δεν θα αυτοκτονούσε όταν γκρεμίστηκε το φαύλο οικοδόμημα του.
Ο αληθινός ηγέτης ξεκινάει πρώτος και φεύγει τελευταίος.  Ο φαύλος, φεύγει πρώτος όταν έρθουν τα δύσκολα.
Όταν η ζωή που ζούμε αντανακλάει τίμια ιδανικά και αξίες ιερές, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μας θαυμάζουν γι’ αυτό και θα θέλουν να μας ακολουθήσουν.
Με άλλα λόγια, ηγεσία για μένα, σημαίνει να μπορείς να βγάζεις στο φως και να μοιράζεσαι όλα εκείνα τα εσωτερικά μυστικά που έχεις και ζεις τη ζωή σου αρμονικά, ισορροπημένα και δημιουργικά!
 
https://www.akis-angelakis.com/event/webinar-oi-nomoi-tis-igesias/