Η δύναμη γεννιέται μέσα από την προσπάθεια

Thu Sep 2019
Η δύναμη γεννιέται μέσα από την προσπάθεια
Η πεταλούδα βρίσκει τη δύναμη να μπορεί να πετάξει από την προσπάθεια που κατέβαλε να απελευθερωθεί από το κουκούλι που ήταν. Ποιο είναι το δικό σου κουκούλι που σε κρατάει προστατευμένο και φυλακισμένο ταυτόχρονα;
Μια φορά κι' ένα καιρό ένας περαστικός είδε σε μια μάντρα ένα κουκούλι μέσα από το οποίο πάλευε να απελευθερωθεί μια πεταλούδα. Ο φίλος μας λυπήθηκε τον αγώνα που έδινε η μικρή πεταλούδα και αποφάσισε να τη βοηθήσει να ελευθερωθεί, ανοίγοντας ο ίδιος το κουκούλι. Η πεταλούδα απελευθερώθηκε αλλά δεν κατάφερε να πετάξει. Γιατί τη δύναμη για να μπορεί να πετάξει την αποκτά στην προσπάθεια της να ανοίξει η ίδια το κουκούλι.
Φίλες και φίλοι, πολλές φορές απευχόμαστε, γκρινιάζουμε ή αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα εμπόδια, προβλήματα και δυσκολίες.
Κι' έτσι, τα διαιωνίζουμε.
Η αποφυγή αυτή μας δίνει μια προσωρινή ανακούφιση, αλλά μακροχρόνια μας κάνει αδύναμους και ανήμπορους να μπορούμε να ξεπερνάμε ή να λύνουμε σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή, στη δουλειά, στην υγεία ή στις σχέσεις μας.
Να μη φοβάστε τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που σας πονοκεφαλιάζουν ίσως, τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.
Αντίθετα, δείτε τα σαν την ευκαιρία που σας δίνει η ίδια η ζωή να γίνετε δυνατότεροι, σοφότεροι και αποτελεσματικότεροι σε ότι κι αν κάνετε.
Τα προβλήματα είναι το δικό σας κουκούλι.
Ανοίξτε το μόνοι σας αν θέλετε να πετάξετε ψηλότερα.